08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.08.2023 23:22 | Son Güncelleme: 03.08.2023 00:40

Galatasaray evinde Zalgiris'i 1-0 yenerek tur atladı

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda Galatasaray, 2-2'nin rövanşında Zalgiris'i 1-0 mağlup ederek tur atladı
Galatasaray evinde Zalgiris'i 1-0 yenerek tur atladı

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ikinci maçında Galatasaray, sahasında Litvanya ekibi Zalgiris'i konuk etti. Rams Park'ta oynanan karşılaşmayı Galatasaray 1-0 kazanarak toplamda 3-2'lik skora ulaştı ve bir üst tura yükselmeyi başardı.

Karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 31. dakikada Dries Mertens kaydetti. Mertens, Gheorghe Hagi'ye ait olan Galatasaray formasıyla Avrupa kupalarında gol atan en yaşlı oyuncu ünvanını da eline geçirmiş oldu. Bu sonuçla adını 3. eleme turuna yazdıran Galatasaray'ın bu turdaki rakibi ise Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana oldu.

İlk maç 9 Ağustos'ta

Galatasaray - Ljubljana eşleşmesinin ilk maçı 9 Ağustos, ikinci maçı ise 15 Ağustos tarihinde oynanacak.

İlk 11'de iki değişiklik

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, deplasmandaki müsabakanın ilk 11'inde iki değişiklik yaptı. Rams Park'ta yapılan maça sarı-kırmızılı ekip, Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu 11'i ile çıktı.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Batuhan Ahmet Şen, Leo Dubois, Fredrik Midtsjö, Yunus Akgün, Kaan Ayhan, Emin Bayram, Emre Kılınç, Baran Aksaka, Olimpiu Morutan, Hamza Akman, Kazımcan Karataş ile Cedric Bakambu yer aldı.

Okan Buruk, geçen hafta Vilnius'ta yapılan ve 2-2 beraberlikle döndükleri ilk maçın 11'inde 2 oyuncuyu değiştirdi. Buruk, Yunus Akgün'ü yedeğe çekerken, Nicolo Zaniolo'yu kadroya almadı. İtalyan yıldızın dünkü antrenmandan sonra kasığında ağrı hissettiği için kadroya alınmadığı bildirildi.

49 yaşındaki teknik adam, bu oyuncuların yerine Mertens ile Halil Dervişoğlu'nu ilk 11'e yazdı.

Tribünler doldu

Galatasaray taraftarı, yeni sezonun ilk iç saha maçına büyük ilgi gösterdi.

Hafta sonunda yeni transferler için düzenlenen imza töreni ve açık antrenmanı 35 bin kişinin izlediği sarı-kırmızılı ekibin ilk iç saha maçında tribünler neredeyse tamamen doldu.

20 dakikada yoğun baskı

Galatasaray, turu geçmek için gerekli olan skoru elde edebilmek için maça baskılı başladı. İlk maçta olduğu gibi Zalgiris ekibi, Galatasaray'ı neredeyse kendi ceza sahasında kabul ederken hızlı hücumlarla sürpriz ataklar denedi. Galatasaray ise bol pas yaparak sert savunmayı aşmaya çalışırken ilk 25 dakikada pozisyonlar buldu.

18. dakikada Mertens'in ara pasında Kerem, çaprazdan vurdu ancak kaleci kornere çeldi. 1 dakika sonra Angelino'nun ortasında Abdülkerim'in kafa vuruşu kenardan dışarı gitti.

24. dakikada Sacha Boey'in ortasında Oliveira müsait durumda kafayı vurdu ancak vuruşu etkisiz kaldı.

Kilidi Mertens açtı

Rakip yarı sahada baskılarını her geçen dakika artıran Galatasaray, golü Mertens ile bulmayı başardı. 31. dakikada Kerem'in ceza sahası dışına kullandığı köşe vuruşuna gelişine çok sert vuran Dries Mertens, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarının kalan dakikalarında Galatasaray skoru artırmaya çalışsa da başarılı olamadı ve ilk yarı 1-0'lık sarı kırmızılı takım üstünlüğüyle bitti.

Galatasaray skoru korudu

İlk yarının ardından ikinci yarıda Galatsaray, Zalgiris'in sürpriz ataklarını savuşturmayı başardı. Litvanya ekibi özellikle Oyewusi'nin 66. dakikada yarı sahayı geçerek Muslera'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda gole yaklaştı ancak Uruguaylı file bekçisi gole izin vermedi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı ve tur atlayan taraf oldu.

İkinci eleme turu rövanşları, 8 maçla tamamlandı

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasının 2. eleme turu, oynanan 8 maçla tamamlandı. Dinamo Zagreb, Rakow, Klaksvik, Molde, Maccabi Haifa, Servette ve Kopenhag adlarını 3. eleme turuna yazdırdı.

Üçüncü eleme turunda ilk maçlar 8-9 Ağustos, rövanşlar ise 15 Ağustos'ta yapılacak.

Günün maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Astana (Kazakistan) - Dinamo Zagreb (Hırvatistan): 0-2 (0-4)
Karabağ (Azerbaycan) - Rakow (Polonya): 1-1 (2-3)
Hacken (İsveç) - Klaksvik (Faroe Adaları): 3-3 (0-0) (Klaksvik penaltılarla 4-3 kazandı)
Molde (Norveç) - HJK (Finlandiya): 2-0 (0-1)
Maccabi Haifa (İsrail) - Sheriff (Moldova): Uzatmalarda 4-1 (0-1)
Genk (Belçika) - Servette (İsviçre): 2-2 (1-1) (Servette penaltılarla 4-1 kazandı)
Kopenhag (Danimarka) - Breidablik (İzlanda): 6-3 (2-0)
Galatasaray (Türkiye) - Zalgiris (Litvanya): 1-0 (2-2)