05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.01.2024 22:00 | Son Güncelleme: 30.01.2024 06:22

Galatasaray son dakika galibiyete ulaştı, Gaziantep'i evinde 2-1 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Galatasaray, adeta direkleri dövdüğü maçta zor da olsa 3 puanı çıkardı. Galibiyeti getiren golleri 71'de Wilfried Zaha ve 89'da Barış Alper Yılmaz kaydetti
Galatasaray son dakika galibiyete ulaştı, Gaziantep'i evinde 2-1 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Okan Buruk'un ekibi Galatasaray ile Marius Sumudica'nın yönetimindeki Gaziantep FK karşı karşıya geldi. RAMS Park'ta oynanan mücadeleyi Galatasaray 2-1 kazanırken Galatasaray'ın gollerini 72. dakikada Wilfried Zaha ve 89. dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti.

Gaziantep FK'nin tek golünü 29. dakikada Arda Kızıldağ kaydetti.  Bu sonuçla birlikte bu sezon Süper Lig'de ilk kez iç sahada puan kaybı yaşayan Galatasaray 60 puana ulaşırken, Gaziantep FK 23 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki maç haftasında Galatasaray deplasmanda Samsunspor'a konuk olurken, Gaziantep FK evinde Kayserispor'u ağırlayacak.

Buruk'tan 2 değişiklik

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Gaziantep FK'yi konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 2 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, ligde geçen hafta İstanbulspor'u 3-1 yendikleri maçta görev alan oyunculardan Mateus Tete ve Wilfried Zaha'yı yedeğe çekti.

Tecrübeli teknik adam, Gaziantep FK maçında bu futbolcuların yerlerine Berkan Kutlu ve Mauro Icardi'yi ilk 11'de sahaya sürdü. Galatasaray, maça Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Berkan Kutlu, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Wilfried Zaha ve Tete'nin yanı sıra Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Halil Dervişoğlu, Baran Demiroğlu, Ali Yeşilyurt, Ali Turap Bülbül, Kazımcan Karataş ve Tanguy Ndombele görev bekledi.

Icardi 5 maç sonra ilk 11'de

Galatasaray'ın Arjantinli yıldız futbolcusu Mauro Icardi, Süper Lig'de 5 maç sonra ilk 11'de görev aldı. Son olarak Süper Lig'in 18. haftasındaki Fenerbahçe derbisinin başlangıç kadrosunda yer alan Icardi, yaşadığı sakatlık nedeniyle 3 müsabakada forma giyemedi, 2 karşılaşmada da sonradan oyuna dahil oldu.

Arjantinli futbolcu, Gaziantep FK karşılaşmasıyla ilk 11'deki yerine döndü.

Sol bekte berkan oynadi

Galatasaray'ın bu sezonki en istikrarsız bölgesi olan sol bekte Gaziantep FK maçında yeni bir isim görev yaptı. Teknik direktör Okan Buruk, asıl mevkisi merkez orta saha olan Berkan Kutlu'yu Gaziantep FK maçında savunmanın solunda görevlendirdi. Galatasaray'da bu sezon sol bekte Angelino, Kazımcan Karataş, Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan forma giydi.

Lincoln'e plaket verildi

Karşılaşma öncesinde Galatasaray'ın eski futbolcularından Cassio Lincoln'e plaket ve forma verildi. Sarı-kırmızılı takımda 2007-2009 yıllarında forma giyen eski Brezilyalı futbolcu, plaket ve formasını Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk'ün elinden aldı.

Bu arada karşılaşmayı A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella da izledi.

Icardi direğe takıldı

Maçın 4. dakikasında sağ kanattan Kerem Demirbay'ın yaptığı ortaya kafayı vuran Mauro Icardi'nin vuruşu üst direkten auta gitti.

Maçın 19. dakikasında Icardi ile verkaç yapıp ceza alanına giren Kerem Aktürkoğlu, sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kerem'in vuruşunu kaleci Nita kurtardı.

Galatasaray penaltı bekledi

Karşılaşmanın 19. dakikasında Berkan Kutlu, rakip ceza sahasında Furkan Soyalp'in müdahalesiyle yerde kaldı ve penaltı bekledi. Hakem Arda Kardeşler, oyunu sürdürdü. Hakem Kardeşler, VAR'ı da dinledikten sonra devam kararında kaldı.

Markovic gole yaklaştı

Maçın 22. dakikasında Gaziantep FK, Markovic ile gole yaklaştı. Hızlı gelişen hücumda sağ çaprazdan ceza alanına giren Markovic'in vuruşunu kaleci Muslera kornere çeldi.

Gaziantep öne geçti

Maçın 29. dakikasında Gaziantep FK, Arda Kızıldağ'ın golüyle 1-0 öne geçti. Djilobodji'nin sol kanattan yaptığı ortaya kale ağzından kafa vuruşu yapan Arda, takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın 41. dakikasında Kerem Demirbay'ın yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruş, üst direkten oyun alanına döndü.

Maçın 57. dakikasında Mertens'in sol çaprazdan yaptığı müthiş vuruş önce üst direğe sonra yan direğe çarpıp oyun alanına döndü.

Zaha kaleyi yokladı

Maçın 60. dakikasında sol çaprazda topla buluşan Wilfied Zaha, önce rakibinden sıyrıldı sonra yakın köşeyi hedefledi ancak top yan ağlarda kaldı.

Icardi attı, bayrak havada

Maçın 63. dakikasında Mertens'in pasıyla savunma arkasına sarkan Icardi topu ağlara gönderdi ancak ofsayt bayrağı kalktı.

Zaha skoru eşitledi

Maçın 72. dakikasında sol çaprazda topla buluşan Wilfried Zaha yakın köşeye yaptığı sert vuruşla durumu 1-1'e getirdi.

Maçın 78. dakikasında Galatasaray, Wilfried Zaha ile bir kez daha direğe takıldı. Ceza alanı içinden Zaha'nın yaptığı vuruş savunmadan sekip direğe isabet etti, seken topta Halil'in yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunu kaleci Nita kurtardı. Galatasaray maçta 4. kez direğe takılmış oldu.

Galatasaray öne geçti

Maçın 89. dakikasında sol çaprazda önünde bulduğu topa çok sert vuran Barış Alper Yılmaz, uzak köşeye gönderdiği topla durumu 2-1'e getirdi.

Maçın ilk yarısından önemli anlar

4. dakikada Mertens'in sağdan kullandığı serbest vuruşta ön direğe hareketlenen Icardi'nin kafayla vurduğu top, üst direğe çarparak auta çıktı.

19. dakikada soldan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, Icardi ile duvar pası yaptıktan sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Nita'dan döndü.

22. dakikada sağ kanatta aldığı topla hızla atağa çıkarak ceza sahasına giren Markovic'in çaprazdan vuruşunda, kaleci Muslera topu kornere çeldi.

29. dakikada konuk takım öne geçti. Galatasaray yarı alanından kazanılan serbest vuruşta Maxim'in ortasında savunmadaki Sanchez'in kafayla vurduğu top sol kanada açıldı. Burada meşin yuvarlağı alan Djilobodji'nin ortasında altıpastaki Arda Kızıldağ, Kerem Demirbay'ın markajından kurtularak kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

41. dakikada kaleyi cepheden gören yerden serbest vuruşu kullanan Kerem Demirbay'ın yaklaşık 25 metre mesafeden şutunda, top üst direkten döndü.

Mücadelenin ilk yarısını Gaziantep FK önde tamamladı.

51. dakikada Torreira'nın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mertens'in sağ çaprazdan şutunda, kaleci Nita'dan dönen meşin yuvarlağı sonrasında Djilobodji kornere gönderdi.

56. dakikada soldan ceza sahasına giren Mertens'in sağ ayağıyla uzak köşeye vuruşunda, top önce üst sonra da yan direğe çarparak oyun alanına döndü.

61. dakikada sağ kanattaki Mertens'in uzun pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topu alan Zaha, açısını düzelttikten sonra şutunu çekti ancak meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

72. dakikada sarı-kırmızı takım beraberliği yakaladı. Sol kanattaki Zaha, meşin yuvarlağı ceza sahası içindeki Icardi'ye attı. Arjantinli yıldız pasını açısı daha iyi olan Halil Dervişoğlu'na, Halil de geriden koşu yapan Zaha'ya verdi. Fildişi Sahilli futbolcunun plase vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1

78. dakikada sağ kanattaki Tete'nin derinlemesine pasında ceza sahasındaki Icardi, topukla meşin yuvarlağı Zaha'nın önüne bıraktı. Zaha'nın şutunda top üst direkten döndü. Pozisyonu takip eden Halil Dervişoğlu'nun kafa vuruşunda, kaleci Nita son anda uçarak topun ağlara gitmesini önledi.

89. dakikada Galatasaray öne geçti. Nelsson'un uzun pasında ceza sahasındaki Icardi, göğsüyle önüne aldığı topu kaleye göndermek istedi. Furkan'ın ayak koyduğu top sol tarafa açıldı. Burada meşin yuvarlağı önünde bulan Barış Alper sol ayağıyla gelişine vurdu ve ağları havalandırdı: 2-1

90+3. dakikada ceza sahasında topla buluşan Tete'nin vuruşunda savunma topu çizgiden çıkardı.

Aynı dakikada ev sahibi ekibin golü Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'ne takıldı. Halil Dervişoğlu'nun ara pasıyla ceza sahasına giren Icardi kaleciyle karşı karşıya topu ağlara gönderdi. Pozisyonda devreye giren sistem, Halil'in topla buluşmadan önce ofsaytta olduğunu tespit etti ve gol geçersiz sayıldı.

Müsabaka Galatasaray'ın 2-1 galibiyetiyle tamamlandı.