05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.01.2024 22:07 | Son Güncelleme: 21.01.2024 22:33

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Şampiyonluk yürüyüşüne davet ediyorum

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor'u 5-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, "Trabzonspor deplasmanı zordur. Üzerimizde zaman zaman baskı kurdular. Sabır gerekiyor, çok daha iyi olacağız. Şampiyonluk yolunda hep beraber doğru bir yürüyüş yapacağız" dedi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Şampiyonluk yürüyüşüne davet ediyorum

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 5-1 yenen Galatasaray Kulübü'nün teknik direktörü Okan Buruk, maç sonrası açıklama yaptı. "Maça fena başlamadık. İlk yarının sonlarına doğru 10 dakika iyi değildik. İkinci yarıya başlarken önde oynamamız gerektiğini ve sakin olmamız gerektiğini konuştuk" diyen Buruk, "Sonlandırma problemlerimiz vardı ama bu kez 5 gol attık, Bir de sayılmayan golümüz vardı, 6 gol" şeklinde konuştu.

Trabzon deplasmanı zordur

Trabzonspor deplasmanının zor olduğunu vurgulayan Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rakip ne kadar eksik olursa olsun üzerimizde zaman zaman baskı kurdular. 2-0'ı bulunca maçı bitirdik. Oyuncularıma teşekkür ederim. Temmuz'dan beri maç oynuyoruz. Çok güvendiğimiz bir kadro var. Zaha'nın performansı, Kaan'ın performansı... Farklı pozisyonlarda denedik"

"Çok sabırsızız, oyuncuları devamlı asıp kesiyoruz. Sosyal medyadan çok yapılıyor. Ndombele üzerinden yapıldı geçen hafta" sözlerini kaydeden Buruk, şöyle devam etti: "Zaha, Icardi, Sanchez ve Icardi üzerinden bunlar yapıldı. Galatasaraylılar, oyuncularına sahip çıksın. Sabır gerekiyor, çok daha iyi olacağız"

Henüz 1 maç kaybettik

Maç kayıplarının çok az olduğunun altını çizen Buruk, bu sene 1 maç kaybettiklerini söyledi ve ekledi: "Geçen sene 4 maç kaybetmiştik. Büyük takımlara karşı oynamak, konsantre olmak daha başka oluyor. Diğer maçlarda konsantrasyon bazen zor oluyor. Size karşı daha çok kapanan takımlara karşı oyunlar değişik olabiliyor. Büyük maçları kazanıyoruz, geçen senenin şampiyonuyuz"

"Belki ligde Galatasaray tarihinin en iyi performansını gösteriyoruz" ifadelerini kullanan Buruk, şöyle devam etti: "Oyuncularımıza sahip çıkalım. Her geçen gün daha fazla alışıyorlar. Zaha attığı gollerin dışında savunmada iki golü önleyen hamleler yaptı"

"Bu tür oyunculara sahip olduğumuz için şanslıyız" diyen Buruk, sözlerini şöyle noktaladı:

"Sürekli ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Geçen sene Başakşehir maçından sonra havaya girmiştik. Taraftarın desteğiyle yine başarılara ulaşacağız. Bizim kenetlenmeye ihtiyacımız var. Camianın kenetlenmeye ihtiyacı var. Şampiyonluk yolunda hep beraber doğru bir yürüyüş yapacağız. Herkesi bu yürüyüşe davet ediyorum"