10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.12.2023 06:45 | Son Güncelleme: 30.12.2023 13:22

Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı havalimanlarına akın etti

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin taraftar grupları Süper Kupa Finali'nin ertelenmesi kararı sonrası takımları ortak karşılamak üzere havalimanlarına akın etti. İki takımın uçağı da İstanbul'a iniş yaparken, kulüp yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadı
Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı havalimanlarına akın etti

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin oynacağı Süper Kupa maçı, Suudi yetkililerin Atatürk posterleri ve pankartlarına izin vermemesi sonrası iptal edildi. TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe yayınladıkları ortak bildiri ile maçın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. 

Yaşananların ardından sosyal medyada örgütlenen taraftarlar takımları karşılama telaşına girdi. Atatürk'e karşı yapılan hadsiz sansürün ardından sadece Fenerbahçe'yi ve Galatasaray'ı destekleyen futbolseverler değil hemen her takımın taraftarları Riyad'den sporcuları karşılamak için havalimanlarına akın etti. 

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan kalkan özel uçakla İstanbul'a gelen ilk takım olan sarı-kırmızılı kafileyi, İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde bir grup taraftar karşıladı.

Aralarında farklı takım taraftarlarının da yer aldığı grup, yaptıkları tezahüratlarla Galatasaraylı yönetici ve futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yöneticiler, teknik heyet ve futbolcuların yer aldığı kafile, güvenlik önlemleri altında kendilerini bekleyen özel araçları ve takım otobüsüyle havalimanından ayrıldı.

Fenerbahçe kafilesini taşıyan Türk Hava Yolları uçağı 06.15 sularında Sabiha Gökçen Havaalanı'na iniş yaptı. Taraftarların tezahüratlarıyla karşılanan Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, havalimanında bekleyen taraftarlara seslendi ve "Buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Fenerbahçe sosyal medya hesabı da "Takımızı karşılayan Büyük Fenerbahçe Taraftarına ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" paylaşımı yaptı.