20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.07.2024 15:55 | Son Güncelleme: 27.07.2024 17:04

Galatasaray'dan Filenin Sultanları tepkisi: Çirkin ve ahlak dışı siyasetin devam ettiğini üzülerek görüyoruz

Olimpiyatlar öncesi Tuğba Şenoğlu İvegin'in A Milli Kadın Voleybol Takımı kadrosundan çıkarılıp yerine İlkin Aydın'ın dahil edilmesi polemik yarattı. G.Saray tartışmaları "A Millî Futbol Takımımıza uygulanan çirkin ve ahlak dışı siyasetin devam ettiğini üzülerek görüyoruz" diyerek değerlendirdi
Galatasaray'dan Filenin Sultanları tepkisi: Çirkin ve ahlak dışı siyasetin devam ettiğini üzülerek görüyoruz

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine saatler kala Tuğba Şenoğlu İvegin, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosundan çıkarıldı, yerine ise İlkin Aydın'ın kafileye dahil edildi. Kararın gerekçesi için sadece ‘teknik nedenler ve sakatlık’ denmesi ve detay verilmemesi çeşitli dedikodulara yol açtı. Antrenör Santarelli kendisine gelen tepkiler sonrasında sosyal medya paylaşımlarını yorumlara kapattı.

"Lobicilik iddiaları gündeme geldi"

Karar sonrası Tuğba'nın menajerlik şirketinden de imalı paylaşımlar yapıldı. Eski milli voleybolcu Duygu Bal’ın da yazdığı “Böyle büyük ve önemli turnuvalarda her türlü hobi lobi adamcılık döner” sözleri tartışmalara sebep oldu. Sosyal medyada 2017'den bu yana Galatasaray'da forma giyen İlkin Aydın’ın, sakat olmasına rağmen bazı isimlerin devreye girmesiyle olimpiyat kadrosuna alındığı, Tuğba Şenoğlu İvegin'in de bu nedenle son dakikada kadrodan çıkarıldığı iddia edildi.

"Tercih İstanbul'da yapılsa daha şık olurdu"

Türkiye Voleybol Federasyonu konuyla ilgili sessizliğini korurken THY oyuncusu olan Tuğba’nın menajeri Tunç Afşar, “Bu bir teknik tercih. Ancak bu tercih Paris’te değil de, oraya gitmeden önce İstanbul’da yapılsaydı tabii ki daha şık olurdu. Tuğba şu an çok üzgün” dedi. 

"Böyle kadro belirlenir mi..?"

Şenoğlu'nun menajerinden sonra babasından da konuyla ilgili açkılama geldi. Hasan Şenoğlu, Facebook hesabında bir kullanıcının yaptığı gönderiyi kızını etiketleyerek profilinde yeniden paylaştı "Böyle kadro belirlenir mi..? Çok ayıp ettiniz çok... Üstelik kadın takımına bu yapılır mı? Maçlar daha başlamadan dünyaya malzeme olduk. "Kadrodaki son dakika değişikliğinin ardından İtalyan başantrenörün Milletler Ligi sırasında yayınlanan röportajında söylediği şu sözler yeniden gündeme geldi: "Öncelikle iyi biri sonra da iyi bir koç olmak istiyorum. Bence bir oyuncuyu çağırıp bir haftadan sonra o oyuncuyu eve göndermek doğru değil. Bu 'Sana şu an ihtiyacım var. Sana artık ihtiyacım yok' demek gibi.""

C Grubu'nda yer alan millilerimiz, ilk maçını Hollanda ile oynadıktan sonra 1 Ağustos'ta Dominik Cumhuriyeti ve 4 Ağustos'ta İtalya ile karşılaşacak.

Galatasaray Kulübü polemikler sonrası sessizliğini bozdu. Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Son olarak EURO 2024'te A Millî Futbol Takımımıza uygulanan çirkin ve ahlak dışı siyasetin, 2024 Paris Olimpiyatları'nda mücadele edecek hepimizin büyük sevgisini kazanan, ülkemizi her daim gururlandıran Kadın Voleybol Millî Takımımız üzerinden devam ettiğini üzülerek görmekteyiz. Galatasaray Spor Kulübü olarak, kulüp ismi fark etmeksizin olimpiyatta mücadele eden tüm sporcularımızın ve antrenörlerinin yanında olduğumuzu vurgulayarak; tüm branşlarda ter akıtan sporcularımıza bir kez daha başarı dileklerimizi iletiyor, gösterdikleri madalya mücadelesinde kendilerine yürekten başarılar diliyoruz" dedi. 

Daniele Santarelli'nin kararıyla Filenin Sultanları Olimpiyat açılışına katılmadı ve pazartesi günkü Hollanda maçı öncesi dinlenmeyi tercih etti.

Sakatlığı nedeniyle Milletler Ligi'nin son haftalarında yer almayan Zehra, olimpiyat kadrosunda yer almıştı. Hollanda maçı öncesi +1 kadroda değişiklik yapıldı. Beyza Arıcı ana kadroya geçerken Zehra Güneş rezerve kadroya dahil oldu. Zehra turnuvanın ilerleyen aşamalarında kadroya tekrar dönebilir.

İlkin Aydın, 2013'ten bu yana tutulan istatistiklere göre, bir sezonda en yüksek sayıyı üreten yerli smaçör olarak kaydedildi. 451 sayının üzerine çıkan Aydın aynı zamanda sezonun en skorer yerli oyuncusu oldu

 

Kadınlarda reserve oyuncuyu ilk kullanan ülke Türkiye oldu. Değişiklik için kadroların onaylanması beklendi. Onaylandıktan sonra yapıldığından eğer madalya kazanırsak Beyza Arıcı dahil 13 oyuncumuz da madalya alacak. Türkiye'nin mevcut Olimpiyat Kadrosu:

  • Paör: Cansu - Elif
  • Pasör Çaprazı: Vargas
  • Smaçör: Ebrar - Hande - Derya - Meliha - İlkin
  • Orta Oyuncu: Eda - Beyza - Aslı
  • Libero: Gizem