12 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.08.2024 00:21 | Son Güncelleme: 23.08.2024 00:49

Giovanni van Bronckhorst: İstanbul'da daha farklı bir maç olacak

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Lugano ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş'ın teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, "Lugano bu turu, play-off'u oynamayı hak eden bir rakip. Hak ettikleri saygıyı da gösteriyoruz kendilerine ama içeride daha farklı bir maç olacak" dedi
Giovanni van Bronckhorst: İstanbul'da daha farklı bir maç olacak

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Lugano'ya konuk olan Beşiktaş, 3-1'i yakaladığı mücadelede sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, "Deplasmanda beraberliği iyi bir sonuç olarak düşünüyorum. İkinci maçı evimizde oynayacağız. Genel itibarıyla zor bir maç oldu. İlk golü biz attık, daha sonra rakibimiz 1-1 yaptı. İkinci yarıda 3-1'i bulduktan sonra biraz daha güçlü, agresif bir oyun oynamamız gerekiyordu. Daha iyi savunma yapmamız gerekiyordu. Rakibe iki gol hediye ettik diyebilirim. 3-1'den 3-3'e gelince kaybetmiş gibi hissediyorsunuz. Ama geriye dönüp baktığımızda İstanbul'a iyi bir skorla döndüğümüzü söyleyebilirim" ifadelerini kullandı. 

Zeminin suni çim olduğunu hatırlatan Hollandalı çalıştırıcı, "Bu zeminde istediğimiz oyunu oynayamadık, zor bir zemindi. Oyuncularıma da zor toplar denemememiz gerektiğinden bahsettim, kontrolün zorluğundan dolayı. Bu anlamda zorlandığımız anlar oldu. her iki yarıda da top kayıpları yaptık. Ama bugünden alacağımız pozitif şeyler var. Bir hafta dinleneceğiz, rakibi ve bu maçı analiz edeceğiz" dedi. 

"Orta sahada üç oyuncu bulundurmak istedim"

Van Bronckhorst, Al-Musrati, Gedson Fernandes ve Ndour'dan oluşan orta saha kurgusu için "Orta sahada üç oyuncu bulundurmak istedim. Orta sahayı kontrol etmek bugün için önemliydi. Orta sahada ekstra bir oyuncuyla daha bütün daha kompakt bir görüntü oluşturmak istedik. İyi işlediğini düşünüyorum, daha iyi olabilirdi" yorumunu yaptı. 

"Oynadıkları her rakibe zorluk çıkardılar"

Lugano'nun iyi bir takım olduğunu vurgulayan Van Bronckhorst, "Oynadıkları her rakibe zorluk çıkardılar şimdiye kadar. Fenerbahçe'ye karşı bir gol farkla kaybettiler. Bu turu, play-off'u oynamayı hak eden bir rakip. Hak ettikleri saygıyı da gösteriyoruz kendilerine ama içeride daha farklı bir maç olacak, evimizde daha farklı olacak durum" diye konuştu.