29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.10.2022 19:57 | Son Güncelleme: 10.10.2022 20:04

Google, Tottenham Hotspur Stadyumu’nun isim haklarını alacak

Son yıllarda Formula 1 ve NBA gibi alanlarda anlaşmalar yaparak yatırımlarını spora kaydıran Google'ın, İngiliz futbol kulübü Tottenham Hotspur'ın stayum isim hakları için görüşme yaptığı ortaya çıktı
Google, Tottenham Hotspur Stadyumu’nun isim haklarını alacak

Tottenham Hotspur'un, stadyumlarının isim hakları konusunda Google ile görüştüğü öne sürüldü. Başkan Daniel Levy, yaklaşık 1 milyar sterline mal olan ve 2019'da yeniden açılan 62 bin 850 kişilik Tottenham Hotspur Stadyumu'na uzun zamandır isim sponsoru bulmak istiyor. 

Levy stadyumun açıldığı yıl, isim hakları anlaşması için doğru miktar ve doğru marka aradığını söyledi. Kulüp o zamandan beri böyle bir anlaşmaya varamadı ancak The Athletic, Spurs’ın dünyanın en ünlü şirketlerinden biri olan Google ile potansiyel bir anlaşma konusunda görüşmeler yaptığını bildirdi.

"Daha fazla yatırıma ihtiyaç var"

Spurs, Arsenal ve Manchester City gibi stadyumları için bir isim sponsoru anlaşması yapan Premier Lig takımlarından biri olmak istiyor. Google ile yapılacak olası bir anlaşma, ligdeki en iyi beşinci yıllık ciroya sahip olan Spurs'a, Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı ile daha fazla finansal güç katacaktır.  Menajer Antonio Conte, büyük ödüller için mücadele edeceklerse daha fazla yatırıma ihtiyacı olduğunu ve stadyum hakları anlaşmasından elde edilen gelirin onun dileğini gerçekleştirebileceğini açıkça belirtti. 

Google, Mart ayında McLaren Racing Formula 1 takımıyla bir anlaşma imzalayarak son yıllarda spora giriş yaptı. Amerikan teknoloji şirketinin ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki NBA ve MLB ile ticari anlaşmaları var.