29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.03.2024 14:08 | Son Güncelleme: 26.03.2024 14:51

Hakem toplantısı videosu sosyal medyada sızdırıldı: Galatasaray ve Fenerbahçe'den açıklama geldi

TFF Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas ile Galatasaray-Antalyaspor maçının hakemi Abdülkadir Bitigen ile arasında geçen konuşmaların yer aldığı bir video sosyal medyada gündem oldu. Sızdırılan görüntüler sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe'den üst üste açıklamalar geldi
Hakem toplantısı videosu sosyal medyada sızdırıldı: Galatasaray ve Fenerbahçe'den açıklama geldi

Galatasaray -Antalyaspor maçını yöneten hakem Abdulkadir Bitigen'in, TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas ve VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil ile yaptığı toplantı görüntüleri sosyal medyada sızdırıldı. Videoya göre, karşılaşmanın VAR Hakemi Özgür Yankaya da toplantıya katılanlar arasında yer aldı.

"Hala faul olduğunu düşünüyor musun?"

Videoda, "Ben emin olabilmek için yakın temas istedim. Bundan sonra kararımı penaltı olarak verdim" diyen Bitigen, Hugh Dallas'ın "Bir hafta sonra hala bunun faul olduğunu düşünüyor musun?" sorusuna, "Basit bir temas olduğunu düşünüyorum. Basit bir temas, penaltı olduğunu düşünmüyorum" cevabını verdi.  

"Nasıl ulaşıldığını merak ediyoruz"

Görüntülerin günde olması sonrası üst üste açıklamalar geldi. Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, Hugh Dallas'ın hakemlerle çevrim içi yaptığı toplantının görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasını manidar bulduklarını söyledi. Sarı-kırmızılı kulübün HDI Sigorta ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta gerçekleştirdiği sponsorluk imza töreninde; toplantının görüntüleriyle ilgili kulüp olarak daha detaylı açıklama yapacaklarını aktaran Yelkencioğlu "ABD merkezli isimsiz bir hesabın görüşmelerin önü ve arkasını keserek bir görüntü paylaşması çok manidar. Bu görüntülerin nasıl ulaştığını merak ediyoruz" diye konuştu.

"Bu konuşmalar Ali Koç'a nasıl ulaştı?"

Niyazi Yelkencioğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un 13 Mart'ta düzenlediği basın toplantısında söz konusu toplantıdan bahsettiğini kaydederek, "Bu konuşmalar Ali Koç'a nasıl ulaştı? Fenerbahçe'nin TFF içinde nasıl bir yapılanması var? Bunlar aklıma gelen soru işaretleri.

"Ali Koç'ta varsa bizimle paylaşırsa seviniriz"

Aynı hafta Fenerbahçe-Kasımpaşa maçındaki penaltı pozisyonuyla ilgili Hugh Dallas'ın yorumları Ali Koç'ta varsa bizimle paylaşırsa seviniriz. Sadece bizim maçımızla ilgili şeyleri cımbızla çıkarıyorlar. Kendi maçlarında şaibeli pozisyonlar var. Onlarla ilgili hiçbir konuşma meydana çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

"Özür dileyip bıraksınlar"


Fenerbahçe'den görüntüler hakkında ilk açıklama Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar'dan geldi.  Dündar X hesabından yaptığı paylaşımda, "Abdülkadir Bitigen ve Özgür Yankaya eğer onurlu insanlarsa, ligin kaderini belirleyen (gerekçesini açıklayamadıkları) o yanlış kararları nedeniyle bugün spor kamuoyundan özür dileyip hakemliği bırakırlar!" ifadelerini kullandı