23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.02.2023 08:41 | Son Güncelleme: 18.02.2023 11:29

Hataysporlu Christian Atsu depremde hayatını kaybetti

6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalan Hatayspor'un Ganalı futbolcusu Christian Atsu hayatını kaybetti
Hataysporlu Christian Atsu depremde hayatını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası enkaz altında kalan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu'dan acı haber geldi. Oyuncunun menajeri Murat Uzunmehmet,  "Christian Atsu bulundu ve maalesef hayatını kaybetti" dedi.

Hatayspor Twitter'da hayatını kaybeden sporcu Atsu'yu andı ve cenazesinin memleketi Gana'ya gitmek üzere yola çıktığını paylaştı.

Atsu'nun felakette yıkılan bir binanın enkazından kurtarıldığına dair bilgiler paylaşılmıştı. Ancak 31 yaşındaki Ganalı'nın Londra'daki menajeri Nana Sechere, daha sonra 8 ve 9 Şubat'ta Twitter'da Atsu'nun henüz bulunamadığını söyleyen paylaşımlar yaptı. 

Sechere, deprem öncesi anlarını Mirror'a anlatmıştı. Atsu'dan en son pazar günü gece yarısı haber aldığını belirten Sechere, futbolcunun geç saatlere kadar bir arkadaşının evinde olduğunu ve depremden yalnızca 20 dakika öncesinde kendi evine geçtiğini söyledi. Sechere "Saat yaklaşık 3.30'da kadar bir arkadaşının evindeydi. Kendi evine dönüşü yaklaşık yarım saat sürdü ve 20 dakika sonra deprem meydana geldi. Sabah 5'te bir kulüp yetkilisinden Christian'dan haber alıp almadığımı soran bir telefon alana kadar hiçbir şey bilmiyordum. Bana Christian'ın binasının tamamen yıkıldığını ve ona ulaşamadıklarını söyledi" ifadelerini kullandı.

"Depremin o uyurken olmadığını umuyordum"

Kulüp yetkililerinin Atsu'ya ulaşmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını da aktaran menajer, "Uyanık olduğunu ve depremin o uyurken olmadığını umuyordum. 11 katlı bir binanın dokuzuncu katındaydı. Kulüp yetkilileri onu bulmama yardım etmeye çalışıyorlardı ama bu çok zordu çünkü anlaşılır bir şekilde kendi arkadaşlarını ve ailelerini de bulmaya çalışıyorlardı.