11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.01.2024 18:19 | Son Güncelleme: 15.01.2024 18:27

İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: İsrailli futbolcu özel uçakla Antalya'dan ayrıldı

Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, ülkesine gitmek üzere özel uçakla Antalya'dan ayrıldı
İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: İsrailli futbolcu özel uçakla Antalya'dan ayrıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda Trabzonspor maçındaki gol sonrası yaptığı hareket nedeniyle kadro dışı bırakılan ve kısa süreliğine göz altına alınan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in Antalya üzerinden Türkiye'den ayrıldığını duyurdu.

Yerlikaya sosyal medya hesabından şu sözleri kaydetti:

"Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki; Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır"

Antalyaspor Başkan Vekili Alkan Evren, yaptığı açıklamada, Jehezkel'i, yaptığı hareketten dolayı Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında dün Trabzonspor ile oynadıkları maç sonrası yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bıraktıklarını anımsattı.

Evren de Yerlikaya'nın paylaştığı gibi İsrailli futbolcunun ülkesine dönmek üzere özel uçakla Antalya'dan ayrıldığını ifade etti.

Ne olmuştu?

Sagiv Jehezkel hakkında dün oynanan Bitexen Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştı. 28 yaşındaki İsrailli futbolcu, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp, savcılıktaki sorgusundan sonra salıverilmişti.