27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.05.2024 00:44 | Son Güncelleme: 30.05.2024 07:22

İlk kez bir Yunan takımı ipi göğüsledi: UEFA Konferans Ligi'nde şampiyon Olympiakos

UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde Olympiakos, normal süresi 0-0 biten maçta Fiorentina'yı uzatmada 1-0 yenerek şampiyon oldu. Olympiakos, Avrupa kupalarında şampiyonluğa ulaşan ilk Yunan takımı olarak tarihe geçti
İlk kez bir Yunan takımı ipi göğüsledi: UEFA Konferans Ligi'nde şampiyon Olympiakos

UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde şampiyon uzatmalar sonucunda 1-0'lık skorla Fiorentina'yı mağlup eden Olympiakos oldu. Atina'da OPAP Arena'da oynanan karşılaşmada iki taraf da pozisyonlara girse de ilk yarıda gol çıkmadı ve devre arasına beraberlikle gidildi. İkinci yarıda da uzun süre gol sesi çıkmazken beklenen gol bir türlü gelmedi ve final uzatmalara gitti.

Uzatmalarda da Olympiakos'un tehlikeli atağında kaleci başarılı olurken ilk 15 dakikalık uzatmada da beklenen gol gelmedi. Yaklaşık 115 dakikadır gol sesinin çıkmadığı maçta sabırsızlıkla beklenen gol 116. dakikada daha önce Atakaş Hatayspor'da forma giyen Ayoub El Kaabi'den geldi.

Maçın geri kalanında da Fiorentina'dan gol gelmezken kupaya uzanan taraf Olympiakos oldu.

Olympiakos zorlu yollardan geçti, ülkesinde kupayı kaldırdı

UEFA Avrupa Ligi'nde West Ham United, Freiburg ve Backa Topola'nın olduğu grubu 3. tamamlayarak Konferans Ligi'ne düşen Olympiakos son 16 play-off turunda Ferencvaros, son 16 turunda M. Tel Aviv, çeyrek finalde Fenerbahçe ve yarı finalde Premier League'in flaş takımlarından Aston Villa'yı iki maçta da yenerek toplam 6-2'lik skorla adını finale yazdırdı.

Turnuva boyunca zorlu eşleşmeleri geçen Olympiakos şehrinde kupayı kazanarak büyük bir başarıya imza attı aynı zamanda bir UEFA turnuvasını kazanan ilk Yunan takımı oldu.

Fiorentina yine finalde kaybetti

Geçen sezon da finalde West Ham United'a kaybeden Fiorentina bu sezon turnuvaya play-off turundan başladı ve Rapid Wien'i eleyip adını gruplara yazdırdı. Genk, Ferencvaros ve Cukaricki'nin olduğu gruptan son 16 turunda kalan İtalyan ekibi Maccabi Haifa'yı eledi. Çeyrek finalde V.Plzen yarı finalde de Club Brugge eleyen Fiorentina iki sezon üst üste finale kaldı ancak bu sefer de Olympiakos'a finalde mağlup oldu.