29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 18.04.2023 12:27 | Son Güncelleme: 18.04.2023 13:33

Independent yazdı: Şampiyonlar Ligi finali üçüncü kez İstanbul’dan alınabilir

İstanbul'da oynanması planlanan 2022-23 sezonu Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınabileceği öne sürüldü. Independent spor yazarı Miguel Delaney iddiasında "Seçim nedeniyle Türkiye'de huzursuz bir ortam var. Bu durum devam ederse UEFA maçın oynanacağı yeri değiştirebilir" dedi
Independent yazdı: Şampiyonlar Ligi finali üçüncü kez İstanbul’dan alınabilir

Finali İstanbul'da düzenlenecek olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sezonun son evresine girilirken bir iddia ortaya atıldı. İngiliz basınından Independent'in haberine göre, Türkiye'de yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri sebebiyle Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınması gündeme geldi. Independent spor yazarı Miguel Delaney iddiasında "Seçim nedeniyle İstanbul'da ve Türkiye'de huzursuz bir ortam var. Kim kazanırsa kazansın, siyasi uzmanlara göre bu huzursuz ortam devam edebilir. Eğer bu durum gerçek olursa, UEFA maçın oynanacağı yeri değiştirebilir. Son 3 sezonda final yerlerini değiştiren UEFA, bunu yapmaya artık çok daha hazır durumda" ifadeleri kullandı.

UEFA'nın acil durum planı

Independent'ın UEFA'nın acil durum planından bahsettiği haberinde "Geçen sezonun finalinin St Petersburg'da oynanması gerekiyordu ancak Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya'nın sportif izolasyonunun bir parçası olarak maçın yeri değiştirildi. UEFA bu maç için geçici bir ihale süreci başlattı ancak finale çok yakın olması nedeniyle İstanbul'da bir çekişme yaşanması halinde bu aşamaya gelinmesi pek olası değil. UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçları bu hafta salı ve çarşamba geceleri oynanacak" ifadeleri yer aldı.

Daha önce iki kez ertelendi

İlk olarak 2019-20 yılında İstanbul'da düzenlenmesi planlanan Bayern Münih - PSG finali, pandemi sebebiyle Portekiz'in Lizbon şehrine alınmış ve Benfica Stadyumu'nda oynanmıştı. 1 yıl sonra ise yine İstanbul'da oynanması planlanan Chelsea - Manchester City finali, Türkiye'nin İngiliz hükümetinin Covid kırmızı listesinde bulunması sebebiyle yine Portekiz'e, bu kez Porto şehrine verilmişti. Son olarak geçtiğimiz yıl, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde oynanması planlanan Liverpool - Real Madrid finali, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle Paris'teki Parc des Princes Stadyumu'na verilmişti.