25 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.02.2022 14:37 | Son Güncelleme: 19.02.2022 14:41

İstanbul Yelken Kulübü’nde yeni dönem başladı

Türkiye’nin ilk yelken kulübü olan İstanbul Yelken Kulübü’nde olağan genel kurul gerçekleşti. Seçim sonucu kadınlar, gençler ve sporcular kulüp tarihinde ilk kez yönetim kurulunda çoğunluğu kazandı
İstanbul Yelken Kulübü’nde yeni dönem başladı

Bu yıl 70. kuruluş yıldönümünü kutlayan İstanbul Yelken Kulübü, aynı zamanda Türkiye’nin en eski yelken kulübü olma özelliğini de taşıyor. Kulüp, 70. yıldönümünün yarattığı heyecanın yanı sıra son olarak 13 Şubat’ta düzenlenen olağan genel kurulun heyecanını da yaşadı.

Sağlık sorunları yüzünden yeni dönemde aday olamayacağını belirten seçim öncesi mevcut komodor (başkan) Ahmet Kara’nın açılış konuşması sonrası yönetim, faaliyet raporlarını ve mali raporları üyelere sundu. Oylama sonucu yönetim ibra edildi. Seçime katılım, önceki yıllara göre daha yoğun oldu.

Yeni komodor da bir yelkenci

Tek adayın bulunduğu seçimde kendisi de eski bir yelkenci olan Yavuz Dinar, kullanılan 306 oydan geçerli 301 oyun tamamını alarak komodorluğa seçildi. Dinar, önceki yönetimde de yönetim kurulu üyeliği görevini yürütmekteydi. Yavuz Dinar ve ekibi, 2022-2024 yıllarında kulübün yönetimini üstlenecek.

 

Yeni komodor Dinar, seçimde kazandığı zafer sonrası yaptığı ilk konuşmasında “Atatürk’ümüzün öncülüğünde kurulan kulübümüzün, kuruluşunun 70. yılında başkan olmak benim için çok anlamlı. Kulübümüzü birlik, beraberlik içinde; tüm üyelerimizin ve sporcularımızın fikirlerini dinleyerek yöneteceğiz. Yeni üyeler ve sporcular kazandırarak, yeni organizasyonlarla büyüteceğiz. Gelir sağlayacak etkinlikleri artıracağız. Bundan böyle projelerimiz konuşacak, kulübümüz konuşulacak. Birlikte başaracağız” dedi.

Çoğunluk kadınlar, sporcular ve gençlerde

Yeni dönemde komodorluğa Yavuz Dinar’ın gelmesiyle beraber genel sekreterliğe Billur Arıkan, muhasip üyeliğe Talat Uludağ, viskomodorluğa R. Gül Çelikel ve Koru Sarıkaya getirildi. Yönetim kurulu üyeleri ise Batur Taşman, Tufan İlhan, Mustafa B. Tanören, Cem Önenç, Bökehan Şahbaz ve Engin Deniz oldu. Böylelikle İstanbul Yelken Kulübü tarihinde ilk defa kadınlar, sporcular ve gençler, yönetimde çoğunluğa sahip oldu.

İstanbul Yelken Kulübü hakkında 

İstanbul Yelken Kulübü, 17 Mayıs 1937’de Atatürk’ün Fenerbahçe gezisi sırasında bölgenin bir bölümünde yelken sporu yapılmasına yönelik belirttiği istekten esinlenerek 2 Şubat 1952’de dört Türk yelkenci tarafından kuruldu. Kurucuların üçü, aynı zamanda 1936 Berlin Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden ilk olimpik yelkencilerdi. İstanbul Yelken Kulübü aynı yıl Bakanlar Kurulu kararı ile “kamu yararı kuruluş” vasfını kazandı. Türkiye’deki ilk yelken okulu da 1972'de kulüp tarafından açıldı. İstanbul Yelken Kulübü, aynı zamanda Türk spor tarihinde olimpiyatlara en çok sporcu gönderen kulüplerden biri.