19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.12.2023 21:35 | Son Güncelleme: 20.12.2023 07:09

Takımı sahadan çeken İstanbulspor başkanı: Takdir kamuoyunun

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor maçındaki hakem kararlarına tepki olarak karşılaşmanın ikinci yarısında takımını sahadan çekti. Sarıalioğlu yaptığı açıklamada "Yapacak bir şey yok. Takdir kamuoyunun, herkese başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı
Takımı sahadan çeken İstanbulspor başkanı: Takdir kamuoyunun

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasındaki İstanbulspor-Trabzonspor karşılaşması yarıda kaldı. İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada, bordo-mavili takımı 2-1 öne geçiren golden önce Loshaj ile Mendy arasında Trabzonspor ceza sahası önünde yaşanan mücadele sonrasında Loshaj yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirdi ve pozisyonun devamında bordo-mavili takım ikinci golünü attı. VAR incelemesinin ardından da hakem Şansalan gol kararını verdi.

Mücadelenin 73. dakikasında saha kenarına gelen İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, hakemin ikinci gol öncesinde faul kararı vermemesine tepki olarak takımını sahadan çekti.

İstanbulsporlu bazı futbolcuların uzun süre oyuna devam etme ısrarına rağmen başkan Sarıalioğlu kararını değiştirmedi ve takımını sahadan çekti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın da saha kenarına gelerek konuştuğu Ecmel Faik Sarıalioğlu kararından dönmedi ve İstanbulsporlu oyuncular soyunma odasına gitti. Yarıda kalan karşılaşmayla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

İstanbulspor'dan açıklama

Bu kararın ardından İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, karara tepki olarak takımını sahadan çekmişti. Başkan Sarıalioğlu, stat çıkışında yaptığı açıklamada, "Yapacak bir şey yok. Takdir kamuoyunun, herkese başarılar diliyoruz" dedi.

İstanbulspor İkinci Başkanı Ömer Saral da Trabzonspor maçında takımı sahadan çekme kararı sonrası yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından "Bedeli ne olursa olsun" şeklinde paylaşım yapan Saral, "Tepkimiz kesinlikle Trabzonspor'a değildi. İstanbulspor ligin başından beri haksızlığa uğruyor. Bugün artık "yeter" dedik ve alacağımız tüm cezaları göze aldık. Başkanımız da bu haksızlıklara dayanamadı. Bu insanlara artık bir dur demeli. Kendisi yeter diyor ama biz ona yeter diyoruz" ifadelerini kullandı.

Sahadan çekilmenin cezası ne?

Trabzonspor maçında sahadan çekilen İstanbulspor'un 3-0 hükmen mağlup ilan edilmesi bekleniyor. Son olarak 2016 yılında oynanan Göztepe-Eskişehirspor maçında Eskişehir ekibi sahadan çekilmiş, PFDK 3-0 hükmen yenik ilan edilen kırmızı siyahlı takımın ayrıca 3 puanının silinmesine hükmetmişti. 

Kaynak: AA