05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.11.2022 13:07 | Son Güncelleme: 18.11.2022 13:51

Katar Kraliyet Ailesi'nden Dünya Kupası'nda alkol yasağı hamlesi

Katar Kraliyet Ailesi turnuvanın başlamasına sadece 48 saat kala Dünya Kupası stadyumlarında alkol satışının tamamen yasaklanmasını talep ediyor. Katar talebinde başarılı olursa tribünlerde alkol satışı yapılmayacak
Katar Kraliyet Ailesi'nden Dünya Kupası'nda alkol yasağı hamlesi

Katar Kraliyet Ailesi, tartışmalı turnuvanın başlamasına sadece iki gün kala, tüm Dünya Kupası stadyumlarında alkol satışının tamamen yasaklanması için Budweiser anlaşmasına rağmen FIFA'ya baskı yapıyor. Alkol satışının genellikle ruhsatlı otel ve restoranlarda içki içen yabancılarla ya da evlerinde özel izinle oturan gayrimüslimlerle sınırlı olduğu Katar, Dünya Kupası'nda stadyumunda bira satışının durdurulması için FIFA'ya ciddi baskı yapıyor.

FIFA ve Budweiser görüşmeleri devam ediyor

U dönüşü gerçekleşirse, turnuvanın en büyük sponsorlarından biri olan Budweiser'ın maçlarda taraftarlara bira satamayacağı ve FIFA'nın şirketle yaptığı milyonlarca dolarlık sözleşmeyi ihlal edebileceği anlamına geliyor. Konuyla ilgili görüşmelerin Budweiser ve FIFA arasında devam ettiğini düşünülüyor. Ancak The Times, Katar Kraliyet Ailesinin araya girmesinin ardından Budweiser satışlarının kaldırılmasının artık muhtemel olduğunu söylüyor. New York Times, müdahalenin Katar hükümdarının kardeşi Şeyh Jassim bin Hamad bin Khalifa al-Thani tarafından yapıldığını belirtti.

Dört içki sınırı olacak

Mevcut durumda Dünya Kupası ziyaretçileri otel ve restoranlarda belirli saatlerde taraftar bölgelerinde ve stadyum koridorlarında alkol satın alabilir ancak stadyumların içinde satın alamaz. Resmi mekanlarda biranın litresi yaklaşık 12 Sterlin olacak ve taraftarların sarhoş olmalarını engellemek için dört içkiyle sınırlandırılacaklar. Sarhoş olanlar ayılmaları için özel bir bölgeye götürülebilecek. Katarlılar kuralları değiştirmekte başarılı olurlarsa tribünlerde alkol satışı yasaklanmış olacak.

22 bin 450 dolar ödeyenler alkol içebilecek

Budweiser'ın tribünlerde yasaklanması halinde, stadyumların içinde ya da çevresinde alkol satın alınabilecek tek yer maç başına 22 bin 450 dolardan başlayan misafir locaları olacak. Locada yer bulacak kadar şanslı olanlara alkolsüz içecekler, biralar, şampanya, sommelier tarafından seçilmiş şaraplar ve premium alkollü içkiler vaat ediliyor.