16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.08.2024 19:26 | Son Güncelleme: 22.08.2024 19:43

Kerem Aktürkoğlu'ndan kaptanlık açıklaması

Galatasaray'ın Young Boys'a 3-2 yenildiği maçta Muslera'nın oyundan çıkmasının ardından kaptanlık pazubendinin Icardi'ye geçmesi, Kerem Aktürkoğlu'nun ikinci kaptanlıktan alındığı yorumlarına yol açtı. Aktürkoğlu, "Karara saygı göstermeye ve kulübüm için mücadeleye devam edeceğim" açıklamasını yaptı
Kerem Aktürkoğlu'ndan kaptanlık açıklaması

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Young Boys ile karşılaşan Galatasaray'da kaptan Fernando Muslera'nın oyundan çıkmasının ardından kaptanlık pazubendini Mauro Icardi taktı. Bu durum, Kerem Aktürkoğlu'nun yerine Icardi'nin ikinci kaptanlığa getirildiği yorumlarına yol açtı. Karşılaşmada Icardi'nin çıkmasının ardından ise kaptanlık Berkan Kutlu'ya geçti. 

Sarı-kırmızılı kulüpten konuyla ilgili resmi bir duyuru yapılmazken, Kerem Aktürkoğlu sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Aktürkoğlu, "Bugüne kadar bana layık görülen kaptanlık görevini en iyi şekilde yapmaya, bu unvanı hakkıyla taşımaya çalıştım. Galatasaray’a geldiğim 2020 yılından bu yana kulübümde yaşadığım anların her biri, beni başka bir oyuncuya ve ötesinde farklı bir insana dönüştürdü. Emin olduğum şey şu ki; bundan sonra kolumda kaptanlık bandı olmasa da, yine gerektiği her an saha içi ve saha dışı inisiyatif alacağım, Galatasaray için her yere gideceğim" ifadelerini kullandı. 

"Karara saygı göstermeye ve kulübüm için mücadeleye devam edeceğim"

Galatasaray’a ve taraftara karşı sorumluluklarını bildiğini vurgulayan milli futbolcunun açıklaması şöyle devam etti: "Aynı duruşla, Galatasaray futbolcusuna yakışır şekilde alınan karara saygı göstermeye ve kulübüm için mücadeleye devam edeceğim. Galatasaray’ın büyük taraftarından ricam, Salı gününe kadar Young Boys maçının devre arasındayız ve kafamızı kaldırmalıyız, bundan başka hiçbir gündem üzerine yoğunlaşmadan hedefimize odaklanalım. İstanbul’da büyük desteğinizle oluşacak harika atmosferde bir kişi fazla oynayacağımızı biliyoruz. Biz de Galatasaray’ı ait olduğu yere taşımak için her şeyi vereceğiz. Ve umarım hep birlikte başaracağız.”

 

 

 

 

Kaynak: DHA