18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.01.2024 16:25 | Son Güncelleme: 20.01.2024 18:36

Kulüp üyelerinden Dursun Özbek'e açık mektup: Galatasaray'ın siyasi tercihleri olamaz

Galatasaray Kulüp üyeleri; Başkan Dursun Özbek'e; AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ilgili sözleri için "Kulübümüzün siyasi tercihleri ve açıklamaları olamaz" diyerek açık mektup yolladı ve imza kampanyası başlattı
Kulüp üyelerinden Dursun Özbek'e açık mektup: Galatasaray'ın siyasi tercihleri olamaz

Galatasaray Kulüp üyeleri; AK Parti Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un, Sarı Kırmızılı kulübe ziyareti sırasında; “Şahsi kanaatim, Sayın Bakanın İstanbul için bir şans olduğudur. Faaliyetlerini özellikle İstanbul'un ihtiyaçları çerçevesinde sürdüreceğinden son derece eminim” diyen Başkan Dursun Özbek'e açık mektup yolladı. Galatasaray Kulübü'nün tarafsız olması gerektiğine dikkat çeken mektupta şu ifadeler kullanıldı:

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Dursun Özbek'e Kulüp Üyelerinden Açık Mektup

"Sayın Dursun Özbek, Kulübümüzün siyasi tercihleri ve açıklaması olamaz. Biz tarafsız bir kurum olup seçim ile gelen her türlü devlet kuruluşu ile çalışmaya hazır olduğumuzu ifade etmenin ötesine geçmemeliyiz. Kişisel tercihinizi Galatasaray Spor Kulübü Başkanı sıfatı ile açıklayamazsınız.

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir kurumdan doğmuş Galatasaray Spor Kulübü'nün tarafsız olması gerektiğine olan inancımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz." Mektupta metne imza vermek isteyenler için de mail adresi verildi.

Ne olmuştu?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Kurum seçim çalışmaları kapsamında Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi Galatasaray’ı da ziyaret etti. Sarı Kırmızılıları Başkanı Dursun Özbek toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Sayın bakanımın ben İstanbul’a bakış açısını ben çok iyi biliyorum. Gerek Emlak Konut’taki gerekse bakan olduktan sonraki görev çerçevesinde bunları konuşmak tartışmak fırsatımız oldu. Şahsi kanaatim, sayın bakanın İstanbul için bir şans olduğu… Faaliyetlerini özellikle İstanbul’un ihtiyaçları çerçevesinde sürdüreceğinden son derece eminim" dedi.

  Dursun Özbek'in Murat Kurum hakkındaki bu şahsi sözleri gündeme oturdu.