12 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.08.2024 10:07 | Son Güncelleme: 20.08.2024 10:41

Kylian Mbappé Paris Saint-Germain ile davalık oldu: 55 milyon euro istiyor

Real Madrid kariyerine Süper Kupa ile başlayan Kylian Mbappé, eski kulübü Paris Saint-Germain'den alacağı olan 55 milyon euro için UEFA'ya başvurdu
Kylian Mbappé Paris Saint-Germain ile davalık oldu: 55 milyon euro istiyor

Real Madrid'in bu yaz kadrosuna kattığı Mbappé, İspanyol devindeki ilk resmi maçında Atalanta'ya gol atmakla kalmadı kariyerinden ilk defa UEFA Süper Kupası'nı kazandı. Le Monde'un haberine göre, Fransız yıldız "Hayallerimin takımı" dediği Real Madrid'deki ilk günlerini harika geçirse de eski kulübüyle bağlarını tam olarak (en azından maddi açıdan) koparamadı.

Ayrıldıktan sonra ihtarname gönderdi

Fransız gazetesine göre; 25 yaşındaki yıldız 7 yıl formasını terlettiği Paris Saint-Germain'den alacağı olan 55 milyon euro için harekete geçti. Le Monde, ağustos ayında Fransa Futbol Federasyonu'nun ilgili birimlerine başvuran Mbappé'nin; bu sefer konuyu UEFA'ya taşıdığını yazdı. Fransa Milli Takımı'nın kaptanı şubat ayında ödenmesi gereken imza bonusunun üçte birini, son üç aylık maaşını (Nisan, Mayıs, Haziran) ve bu üç ay için geçerli olan bonus ödemesini alamadığını iddia ediyor.

Dünyanın en değerli bedelsiz transferi 

Dünyanın en değerli futbolcusu konumunda olan Kylian Mbappé'nin bu yaz Real Madrid'e imza attı. Fransız futbolcu, böylece 180 milyon euro'luk piyasa değeri ile dünyanın en değerli bedelsiz transferi oldu. İspanyol ekibi ile 5 yıllık bir sözleşmeye imza atan oyuncu Atalanta'ya gol attığı ve Süper Kupa kazandığı ilk maç sonrası  "Real Madrid için oynamanın benim için ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Bu inanılmaz bir his" dedi. Gol attığı için mutlu olduğunu söyleyen Mbappé, "Gol attığım için mutluyum ama daha iyi yapmam gereken bazı şeyler olduğunu biliyorum" diye konuştu.

Kupa koleksiyonu yaptı

Paris Saint-Germain formasıyla 306 resmi maça çıkan Kylian Mbappé bu karşılaşmalarda 255 gol, 108 asistlik skor katkısı sağlarken 6 kez Ligue 1 şampiyonluğu, 3 Fransa Kupası, 2 Fransa Lig Kupası ve 3 Fransa Süper Kupası kazandı.