19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.05.2024 19:59 | Son Güncelleme: 06.05.2024 20:14

Kylian Mbappe Usain Bolt ile yarışacak

PSG'nin yıldız oyuncusu Kylian Mbappe'nin sezon sonunda kulüpten ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken kendi adını taşıyan KM vakfının etkinliğinde sürpriz bir açıklama geldi. Yıldız futbolcu, dünya atletizm tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan Usain Bolt'un yarışma teklifini kabul etti
Kylian Mbappe Usain Bolt ile yarışacak

Dünyanın en hızlı insanı olarak kabul edilen Jamaikalı eski atlet Usain Bolt, Paris Saint-Germain'in yıldızı Kylian Mbappe'ye 100 metre yarışta meydan okumuştu. Mbappe'den bu meydan okumaya cevap geldi. Fransız yıldız Mbappe, Usain Bolt ile 100 metre yarışmayı kabul etti.

Mbappe, Usain Bolt ile ilgili konuşarak "Hızlı koşuşumla onun gibi birine ilham verdiğimi bilmek güzel. O da herkese ilham verdi ve sanırım herkes Usain Bolt'un koşusunu izlemek için geç saatlere kadar uyanık kaldı. Bunun karşılıklı olduğunu söyleyebilirim. O bana hayran olmadan önce ben ona hayran olmuştum'' dedi.

Yeşil sahaların en hızlı futbolcusu Kylian Mbappe, tarihin en hızlı insanı Usain Bolt ile geçen yıl 'sanal ortamda' yarışmıştı. Sporun iki yıldızı, sanal sahada 100 metre koştu. Mbappe'nin saatte 38 kilometrelik koşusunun baz alındığı yarışta, Usain Bolt ise 9.58'lik dünya rekoruyla rakibine şans tanımadı. Jamaikalının ilk 10 metreden sonra farkı açtığı yarışı, Kylian Mbappe 10.60 saniyede tamamlayabildi. 



Yarışla ilgili konuşan yıldız isim, ''Hiç şansım yok. Ama bu harika, eğer ikimizin de vakti varsa neden bunu eğlenmek için yapmıyoruz? Sonuçtan özel bir şey beklemiyorum.'' şeklinde konuştu.

Usain Bolt ne demişti?

Eski atlet Usain Bolt, Mbappe'nin koşu hızına hayran olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı: ''Mbappe'nin hızına hayranım. 100 metrede onunla en iyi formumda yarışmak isterim''