04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2023 09:53 | Son Güncelleme: 13.06.2023 09:57

Kylian Mbappe'den ayrılık hamlesi: Sözleşmemi uzatmayacağım

Lionel Messi'nin sürpriz bir kararla ABD'ye gitmesi sonrası PSG'nin süper yıldızı Kylian Mbappe de ayrılığın fitilini ateşledi. 24 yaşındaki oyuncu sözleşme uzatma opsiyonunu kullanmayacağını duyurdu
Kylian Mbappe'den ayrılık hamlesi: Sözleşmemi uzatmayacağım

PSG Yönetimi, Messi'nin ayrılığı sonrası Fransız yıldızı Kylian Mbappe'den gelen mektupla sarsıldı. L'Equipe'in haberine göre 2022 yılında PSG ile sözleşmesini uzun uğraşlar sonucu uzatan Mbappe'nin 2+1 yıllık kontratındaki opsiyon hakkını kullanmak istemediği deklere etti.

Mbappe'nin bu isteği sonrası PSG kulübünün ise önümüzdeki yıl oyuncuyu bonservissiz göndermemek için satışına onay vermek zorunda kalması yeni dedikoduları beraberinde getirdi. Uzun süredir Mbappe'yle ilgilenen Real Madrid'in bol sıfırlı bir teklif yapmaya hazırlandığı da haberin devamında yer aldı.

"Bu sene değil"

Real Madrid Başkanı Florentino Perez ise bir taraftarın Mbappe'nin transferini istemesinin ardından "Onunla ile sözleşme imzalayacağım ama bu sezon değil" ifadelerini kullandı.

Mbappe bu sezon 43 maçta 41 gol ve 10 asistle takımının lig şampiyonluğuna katkı sağladı

Kylian Mbappe, özellikle geçen sezon uzun süre Real Madrid'in transfer gündeminin birinci sırasında yer almıştı. PSG, yıldız oyuncunun sözleşmesini yıllık 100 milyon euro maaşa ek olarak 300 milyon euro'ya yakın imza parası ödeyerek uzatmayı başarmıştı. Fransız yıldızın PSG ile sözleşmesi 2025 yılına kadar devam ediyor. Her fırsatta Real Madrid'de oynamak istediğini belirten Mbappe'nin hayalinin bu yıl gerçek olması halinde transfer piyasasında rakamların fırlaması bekleniyor.