20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.12.2023 04:30 | Son Güncelleme: 29.01.2024 13:47

Lider Arsenal için o sene bu sene mi?

Yeni Arsenal 2022-23’teki heyecan verici takımı hatırlatıyor ama bu sezon bir adım öteye gidip ligi kazanmak istiyorlarsa olgunluğa ve kontrole ihtiyaçları var. Peki son dakika golleri bir şampiyonluk alameti olabilir mi?
Arsenal’a Luton Town karşısında galibiyeti getiren dördüncü golü son saniyede atan Declan Rice. (Fotoğraf: Getty Images)
Arsenal’a Luton Town karşısında galibiyeti getiren dördüncü golü son saniyede atan Declan Rice. (Fotoğraf: Getty Images)

James McNicholas / The Athletic

Luton Town karşısında gelen 4-3’lük galibiyet Arsenal’ın geçen sezonunu hatırlattı: Maçta kargaşa, heyecan ve son saniye draması vardı.

Salı akşamı Kenilworth Road’da oynanan mücadeleyi analiz edilemez bir kaos olarak nitelemek ilk bakışta cazip görünüyor. Ama hengamenin içinde tekrarlayan bir model vardı. Arsenal bir kez daha son dakikalarda kazandı. Bu sezon dördüncü kez 85. dakikadan sonra buldukları golle galibiyete uzandılar.
Bu sadece kaosla açıklanacak bir şey değil. Aksine, soğukkanlılığın meyvesi.

Görünüşe bakılırsa Arsenal’lı oyuncular heyecanın zirveye çıktığı son anlarda maça daha da iyi odaklanıyor. Çok iyi takımlara has olan bu özellik şansla anlatılamaz. Zaman ve alan azalınca en iyi performanslarını sergiliyorlar.