17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.02.2023 10:53 | Son Güncelleme: 23.02.2023 11:35

Ligden çekilen takımlar için transfer kuralında değişiklik

TFF deprem felaketi nedeniyle ligden çekilme talepleri kabul edilen kulüpler ile alınan istisnai kararı açıkladı. Söz konusu takımların futbolcuları 4 farklı kulübe tescil edilip, 3 farklı kulüpte oynayabilecek; 5 Mart'a kadar yurtdışına da transfer olabilecek
Ligden çekilen takımlar için transfer kuralında değişiklik

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıma sebebiyet veren depremlerden etkilenen takımların futbolcuları ve teknik direktörleri için ek bir karar aldığını duyurdu. TFF yapmış olduğu açıklamada "Federasyonumuzun talebi ve FIFA'nın onayı ile 5 Mart 2023 tarihine kadar uzatılan 2022-2023 İkinci Transfer ve Tescil Dönemi kararına ilave olarak, deprem felaketi nedeniyle ligden çekilme talebi kabul edilen kulüplerde tescilli futbolcularının bu sezon 4 farklı kulübe tescil edilebilmesine ve aynı veya farklı ligde 3 kulübün müsabakalarında oynayabilmelerine izin verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Aynı duyuruda  "Bu duruma ilaveten, ligden çekilme talebi kabul edilen Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig kulüplerinde tescilli futbolcuların kulübü ile transfer edecek kulübün anlaşması ve ilgili futbol federasyonunun onay vermesi halinde, 5 Mart 2023 tarihine kadar uluslararası transfer olabileceklerdir. Ayrıca, Federasyonumuzun almış olduğu kararla, ligden çekilen kulüplerde tescilli teknik adamlar bu sezonda üç kulüp adına tescil edilebilecektir" denildi. 

 

 

 

Kaynak: AA