20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.08.2024 20:42 | Son Güncelleme: 10.08.2024 20:52

Ligden çekilmek isteyen Malatyaspor, Pendikspor maçına çıkmadı

Trendyol 1. Lig'den çekilmek için federasyona başvuruda bulunan Malatyaspor, sezonun ilk haftasındaki Pendikspor maçına çıkmadı. Malatya ekibi sahaya çıkmayınca hakem Pendiksporlu oyuncuları soyunma odasına gönderdi. Karşılaşma ile ilgili son kararı TFF verecek
Ligden çekilmek isteyen Malatyaspor, Pendikspor maçına çıkmadı

Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında Yeni Malatyaspor ile Pendikspor karşılaşması, Malatyaspor sahaya çıkmadığı için başlayamadı. Ümraniye Stadı'ndaki karşılaşma için Pendikspor sahaya geldi ancak Yeni Malatyaspor takımı sahada yer almadığı için seremoni gerçekleştirilemedi.

Pendiksporlu oyuncular karşılaşmanın başlama saati olan 19.15'e kadar sahada kaldı. Malatyaspor takımı sahaya çıkmayınca hakem Pendiksporlu oyuncuları soyunma odasına gönderdi. Karşılaşmayla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek.

Başkan Gevrek: Elimizde ne futbolcu, ne tesis, ne de stat var

Yeni Malatyaspor'un kulüp başkanı Adil Gevrek, 8 Ağustos'ta yaptığı açıklamada ligden çekilmek için Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) dönüş beklediklerini ve Pendikspor maçına çıkamayacaklarını söylemişti.  Gevrek, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremler nedeniyle geçen sezon Trendyol 1. Lig'den çekildiklerini, bu yıl da aynı şekilde hakları baki kalmak kaydıyla çekilmek için TFF'den talepte bulunduklarını belirtmişti.  Önceki TFF yönetimine lige katılmama talebini şifahen ilettiğini anlatan Gevrek, şunları söylemişti:  "Bir önceki TFF yönetimi de yine şifahen bize, hakkımız baki kalmak kaydıyla bu sezon da lige katılmayabileceğimizi söyleyip, 'Ona göre planınızı yapın' dedi. Eski yönetim, lige katılmayacağımızın kararını aldı ancak sadece imza atmamışlar. Resmi imza atılmayınca, yeni göreve gelen TFF yönetimi, 'Yeni Malatyaspor lige katılsın' dedi. Elimizde ne futbolcu, ne tesis, ne de stat var. Var olan futbolcularımızı da kiraya verdik. Zaten Malatya'ya getirmekte zorlanıyorduk. Elimizde hiç futbolcu yok. Pendikspor maçına çıkma imkanımız sıfır. İstesek de çıkamıyoruz. Federasyona tekrar başvuru yaptık. İnanıyoruz ki bu karar tekrar gözden geçirilir. Bu durumu Cumhurbaşkanı'mıza da mektupla ileteceğiz. TFF'nin bu kadar sıkıntı yaşamış Yeni Malatyaspor ve Malatya halkına bir daha travma yaşatmayacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA