05 Aralık 2025, Cuma
Haber Giriş: 12.09.2025 10:17 | Son Güncelleme: 12.09.2025 10:19

Liverpool’un tarihi transfer dönemi: Isak, Wirtz ve Ekitike aynı anda sahaya çıkacak

Liverpool, Premier League ve Şampiyonlar Ligi hedefleri için toplamda yaklaşık 450 milyon sterlin harcadığı transfer dönemini tamamladı. Alexander Isak, Florian Wirtz ve Hugo Ekitike ilk kez birlikte antrenman sahasına çıkacak
Liverpool’un tarihi transfer dönemi: Isak, Wirtz ve Ekitike aynı anda sahaya çıkacak
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Cuma günü öğle saatlerinde Alexander Isak, Florian Wirtz ve Hugo Ekitike’nin sahada ilk kez birlikte çalışması bekleniyor. Liverpool’un tarihindeki en pahalı transfer döneminde yıldız üçlü, Premier League şampiyonluğunu savunma ve Şampiyonlar Ligi zaferi hedefleyen kadronun merkezinde yer alacak.

The Times'ın haberine göre Liverpool, yaz transfer dönemine büyük harcamalarla girse de süreç aslında hareketsiz bir başlangıçla başlamıştı. Yeni teknik direktör Arne Slot ve sportif direktör Richard Hughes, kulübün önceki sportif direktörü Michael Edwards’ın FSG’de genel futbol direktörü olarak geri dönmesinin ardından takımın rotasını belirledi.

Slot ve Hughes, Slot’un ilk yazında sadece bir oyuncu transfer ederken, bu sezon şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi hedefleri için kasayı açtı. Plan, aceleci hatalardan kaçınmak ve “asıl isteneni” almak üzerine kuruldu.

Florian Wirtz hamlesi

Bayer Leverkusen’in yıldızı Florian Wirtz, Liverpool’un öncelikli hedefiydi. Wirtz’in transferi, Almanya ekibi Anfield’a Şampiyonlar Ligi maçı için gelmeden önce gündemdeydi. Real Madrid’in ilgisi ve Xabi Alonso’nun eski bağlantıları olsa da, Liverpool’un vizyonu ve Wirtz’in yeni bir meydan okuma arzusu bu transferi bitirdi.Wirtz’in garanti ücreti 100 milyon sterlin, başarıya bağlı bonuslarla toplam 116 milyon sterlin. Beş eşit taksitte ödenen ücret, kulüp bütçesine esneklik sağlıyor.

Hugo Ekitike ve Isak

Liverpool, Hugo Ekitike transferini de uzun süre planladı. 23 yaşındaki Fransız forvet, Ocak ayında temasa geçilmesinden beri Liverpool’u birinci tercih olarak gördü. Ekitike, sezonun ilk dört maçında üç gol atarak potansiyelini gösterdi.

Isak transferi, 125 milyon sterlinlik İngiltere rekoruyla sonuçlandı. Liverpool, İsveçli oyuncuyu kadroya katmak için Newcastle ile aylar süren pazarlıklar yürüttü. İlk 110 milyon sterlinlik teklif reddedilmiş, ardından anlaşma sağlanmıştı. Isak ve Wirtz’in ücretleri taksitler halinde ödenecek.

Akıllı satışlar

Liverpool, sol bek Milos Kerkez (40 milyon sterlin ), genç stoper Giovanni Leoni (26 milyon sterlin) ve sağ bek/kanat Jeremie Frimpong (29.5 milyon sterlin) gibi oyuncularla kadrosunu güçlendirdi.

Satışlarda ise Luis Díaz (65 milyon sterlin- Bayern Münih), Darwin Núñez (46+10 milyon sterlin Al-Hilal) ve Jarell Quansah (30+5 milyon sterlin Bayer Leverkusen) gibi isimlerden toplam 324,5 milyon sterlin gelir elde edildi. Net harcama, 2024 yazından itibaren 137 milyon sterlin oldu.

Kulübün geleceği

Slot, Hughes ve Edwards’ın sözleşmeleri iki yıl daha devam ediyor. Liverpool, gelecekteki transfer dönemlerinin daha az yoğun olmasını bekliyor, ancak ikinci bir “kardeş” kulüp satın alma çalışmaları devam ediyor. Bu adım, Brexit sonrası İngiltere’ye transfer engeli nedeniyle genç yabancı yeteneklerin Anfield’a gelmesini kolaylaştıracak.

Liverpool’un zirvede kalma hedefi durmaksızın devam ediyor.

Kaynak: Gazete Oksijen