20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.09.2023 09:02 | Son Güncelleme: 14.09.2023 09:11

Melissa Vargas resmen Malatyalı oluyor

Malatya Büyükşehir Meclisi, Milli Voleybolcu Melissa Vargas'a hemşehrilik beratı verilmesini kararlaştırdı
Melissa Vargas resmen Malatyalı oluyor

"Malatyalıyım" sözleriyle sık sık gündem olan Avrupa Şampiyonu Kadın Milli Voleybol Takımı'nın 44 numaralı yıldızı Malissa Vargas, resmen Malatyalı oldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın meclise sunduğu önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Fahri Hemşehrilik beratını, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Selahattin Gürkan'ın Vargas'a takdim etmesi bekleniyor.

Daha fazla bilgi

Vargas, Türkiye Milli Voleybol Takımı’nın 2022 FIVB Milletler Ligi’nde şampiyonluk kazanmasında önemli rol oynamıştı. Vargas, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye’yi ve Malatya’yı çok seviyorum. Benim için ikinci bir vatan gibi. Malatya’nın kalbinde bir yerim olduğunu düşünüyorum” demişti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vargas’ın sözlerini dikkate alarak, meclise Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi teklifini sunmuştu.

"Malatayalıyım" sözünün sırrı

16 Ekim 1999'da Küba Cienfuegos'ta dünyaya gelen Melissa Vargas, son yıllarda 'Nerelisin?' sorusuna "Malatya" yanıtını veriyordu. Vargas, Türk vatandaşlığına geçişinde büyük rolü olan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da Malatyalı. Üstündağ, “Melissa Vargas bizim evladımız oldu. Takımda 44 numarayı giyiyor ve ‘Ben de Malatyalıyım’ diyor. 44 onun uğurlu numarası oldu, aman değiştirmesin" demişti.

20 bin kişi Filenin Sultanları için İstanbul Galataport'ta buluştu