30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.04.2022 10:50 | Son Güncelleme: 17.04.2022 20:06

Milan 1.1 milyar dolara satılıyor

Serie A'nin 33. haftasında maç fazlasıyla liderliğini sürdüren Milan'ın satışı gündemde. 7 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 18 de İtalya şampiyonluğu bulun kulübün yeni sahibinin Investcorp olacağı konuşuluyor
Milan 1.1 milyar dolara satılıyor

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 33. haftasında Genoa'yı 2-0 yenerek maç fazlasıyla liderliğini sürdüren ve şampiyonluk için favori gösterilen takımlardan biri olan Milan'ın satılacağı iddia edildi. İtalyan devi Milan'ın yeni sahibi uluslararası Investcorp firması olabilir.

1.1 milyar dolara satılacak

Reuters, Investcorp'un Milan'ı satın almak için görüşmeler yürüttüğünü duyurdu. Haberde Intvestcorp ile Milan'ın şu andaki sahibi Elliott Management arasında yapılan görüşmelerde sona gelindiği ve anlaşmanın yakın olduğu ifade edildi. Bloomberg satış rakamının 1.1 milyar dolar olacağını duyurdu

42 milyar dolar varlık yönetimi

İngiliz basınının haberinde Investcorp ile ilgili de bilgiler verilirken, şirketin, dünya çapında birçok ofisinin olduğu ve özel sermaye, gayrimenkul, kredi yönetimi, ve stratejik sermaye gibi iş kollarına sahip olduğu aktarıldı. Ayrıca, şirketin 42 milyar doların üzerinde varlık yönettiği kaydedildi.

"Milan saha içine odaklandı"

Kulüpten Reuters'e yapılan açıklamada ise "Milan, saha içerisindeki performansını artırmaya odaklanmış durumda" denildi. Milan'ın şu andaki mevcut sahibi olan Amerikan firması Elliott Management, kulübü 2018 yılında satın almıştı.

Investcorp hakkında

1982 yılında Bahreyn'de kurulan firmanın Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Çin ve Singapur'da ofisleri bulunmaktadır.