19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.09.2024 22:11 | Son Güncelleme: 10.09.2024 22:22

Mourinho: Türkiye'de Galatasaray'a karşı farklı bir bakış var

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Türkiye'de Galatasaray'a karşı farklı bir bakış olduğunu savundu. Mourinho, "Galatasaray'ın yerel maçlarına baktığımda bir fark var. Bu da ligin güvenilirliğine aykırı" diye konuştu
Mourinho: Türkiye'de Galatasaray'a karşı farklı bir bakış var

Türkiye'de Galatasaray'a karşı farklı bir bakış olduğunu öne süren Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Galatasaray'ın yerel maçlarına baktığımda bir fark var. Bu da ligin güvenilirliğine aykırı" dedi. HT Spor'a konuşan Mourinho, Alanyaspor maçının ardından yaptığı, "Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor ama onun dışındaki takımlar görüyor" açıklamasıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: "Bence onlara karşı farklı bir bakış var. Bence öyle. Benim doğama aykırı bir şey. Çünkü bence 90 dakika boyunca herkes aynıdır. Hoca Guardiola, Ancelotti ya da Jurgen Klopp da olsa, veya birkaç haftalık genç bir hoca da olsa kurallar onlar için aynıdır. Aynı şekilde davranmaları gerekiyor. Sahada Cristiano da olsa, Messi de olsa, ilk maçını bize karşı oynayan 16 yaşındaki Deniz de olsa fark etmez. Kurallar herkes için aynıdır. Kulübün statüsü fark etmez. Büyük kulüp de olsa küçük kulüp de olsa, ikinci ligden gelen bir takım da olsa, şampiyon takım da olsa fark etmez. Kurallar herkes için aynıdır."

"Galatasaray'ın yerel maçlarına baktığımda bir fark var" diyen Fenerbahçe Teknik Direktörü şöyle devam etti: "Bu da ligin güvenilirliğine aykırı. Üstelik liginize yurtdışında da saygı duyulmasını istiyorsanız. Belki insanlar mütevazı değilsin diyebilirler. Tamam, mütevazı değilim. Ama bence burada olmam ligin daha çok dikkat çekmesini sağlıyor. Bence bu ligin yurtdışında güvenilir olabilmesi için bu işlerin bitmesi gerekiyor. Galatasaray yok, Fenerbahçe yok, Beşiktaş yok. Hiçbir şey yok. Takımlar, hocalar, oyuncular var ve herkes için aynıdır. Benim fikrim bu."