24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.01.2023 08:35 | Son Güncelleme: 17.01.2023 08:53

Mudryk transferi sonrası Shakhtar Donetsk'ten Ukrayna ordusuna 25 milyon dolarlık bağış

Chelsea, Shakhtar Donetsk'in 22 yaşındaki oyuncusu Mykhailo Mudryk'i 100 milyon dolar karşılığında transfer etti. Kulüp Başkanı Rinat Akhmetov bu paranın 25 milyon dolarını Rusya ile savaşan Ukrayna askerlerine bağışlayacaklarını duyurdu
Mudryk transferi sonrası Shakhtar Donetsk'ten Ukrayna ordusuna 25 milyon dolarlık bağış

Roman Abramovich'in Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyuma sattığı Chelsea transferde hız kesmiyor. İlk yaz döneminde 6 oyuncuya net 200 milyon sterlin harcayan Maviler ara transfer dönemine de hızlı girdi. İngiliz devi Shakhtar Donetsk'ten Mykhailo Mudryk'i 8 yıllığına kadrosuna kattı.

Chelsea, Ukraynalı futbolcu için 70 milyon dolar bonservis ve 30 milyon dolar bonus ödeyecek. İngiliz devi ile sözleşme imzaladığı için çok mutlu olduğunu belirten 22 yaşındaki futbolcu, "Chelsea, fantastik bir ligde yer alan harika bir kulüp. Kariyerimin bu aşamasında benim için oldukça çekici bir proje. Yeni takım arkadaşlarımla tanışacağım için heyecanlıyım. Graham Potter ve ekibiyle çalışmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

"Para askerlere ve ülkesine savunanlara verilecek"

Shakhtar Donetsk ise Mykhailo Mudryk transferinden elde edilen gelirin 25 milyon dolarını, Ukrayna ordusuna bağışladığını duyurdu. Kulüp başkanı Rinat Akhmetov, "25 milyon dolarlık yardım; askerlere, ülkesini savunanlara ve ailelerine verilecek. Bu yardım, sağlık ve ön tedavi harcamaları gibi önemli giderler için de kullanılacak" diye konuştu.

18 maçta 10 gole imza attı

Avrupa futbolunun en önemli genç yetenekleri arasında gösterilen Mudryk, bu sezon kulüp kariyerinde 18 karşılaşmada 10 gole imza attı. Ukrayna Milli Takımı'nda 8 maçta forma giyen kanat oyuncusu, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 maçta 3 gol ve 2 gol pası kaydetti.