24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2022 14:54 | Son Güncelleme: 04.08.2022 15:53

NBA ve BİDEV güçlerini birleştirdi: Türkiye'de Junior NBA Ligi kuruluyor

NBA ve Basketbol için Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) çocuklar ve gençler için iş birliği yaptı. 11-14 yaş grubunda erkekler ve kızlar için Jr. NBA Türkiye Ligi kuruluyor. BİDEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat, projeyi ilerleyen dönemde Anadolu'da hayata geçirmeyi planladıklarını müjdeledi
NBA ve BİDEV güçlerini birleştirdi: Türkiye'de Junior NBA Ligi kuruluyor

National Basketball Association (NBA) ve ülkemizde basketbol sporunun gelişimine katkı sağlamak amacıyla sivil toplum örgütü olarak kurulan Basketbol için Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV), bugün İstanbul’da Jr. NBA Türkiye Ligi oluşturmak için uzun soluklu bir iş birliği anlaşması imzaladı. Program, ilk yılında 11-14 yaş grubunda erkekler ve kızlar için 30 ilk öğrenim okulunun katılımı ile kurgulanacak.

Ekim'deki seçmelerle başlayacak

Jr. NBA Türkiye Ligi, Ekim ayında gerçekleşecek seçimler ile her okulun bir NBA takımına eşleşmesi ile başlayacak, oyunlar ilgili NBA takımlarının formaları ile katılacak ve Aralık ayında gerçekleşecek Jr. NBA Türkiye Lig Finali ile sonuçlanacak. 

"Çocuklar için fırsat eşitliği yaratmak istiyoruz"

BİDEV'in sadece bir vakıf değil, basketbola gönül vermiş, Türk basketbolunun gelişmesine katkı sağlamak için bir araya gelmiş bir aile olduğuna dikkat çekten Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat "Çocuklar ve gençler için fırsat eşitliği yaratarak zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

 BİDEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat

Arat "BİDEV olarak basketbolu, aydın ve nitelikli bireyler yetiştirmek için bir araç olarak görüyor, ilk adımı BİDEV ve NBA iş birliği ile atarak erkekler ve kızların geleceği için önümüzdeki yıllarda büyüyecek bir BİDEV-Jr.NBA Ligi programının başlangıcının heyecanını yaşıyoruz. Bu iş birliğimizi ilerleyen dönemde Anadolu’da da hayata geçirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

"Hayallere uzanan yolculukta çalışmanın gururu"

BİDEV Yönetim Kurulu Üyesi Eyal Tarablus ise "Türkiye’de basketbol ve NBA’nin popülaritesi her geçen sene artıyor. Basketbol topunu eline alan her çocuk bir gün üzerinde bir NBA takımı forması görmenin hayalini kurar. BİDEV’de bu hayallere uzanan yolculukta NBA ile çalışacak olmaktan gurur duyuyoruz. Jr. NBA Ligi turnuva formatının her okul, çocuk ve koç tarafından hızlıca benimseneceğini ve muhteşem bir sezon olacağına inanıyoruz" dedi. 

"Daha çok gence ulaşmamızı sağlayacak"

NBA Avrupa ve Ortadoğu Basketbol Operasyonları Direktörü Henry Utku “Jr. NBA Ligi programını, oyunu öğretme isteğimizi ve genç erkekler ve kızlar için değerlerimizi paylaşan BİDEV ile birçok muhteşem Türkiye’de başlatıyor olmaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi. 

BİDEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat ve BİDEV Yönetim Kurulu Üyesi Eyal Tarablus

Utku “Türkiye zengin basketbol gelenekleri olan bir ülke ve bu program basketbolun etkileşimli ve
eğlenceli bir ortamda daha çok gence ulaşmasını sağlayarak Türkiye’de gelişiminin devamını sağlayacaktır” diye konuştu. 

Jr. NBA hakkında 

Oyuncular, koçlar ve veliler için basketbol deneyimini geliştirmek üzere kurulan Jr. NBA; basketbolun temel becerileri ve takım ruhu, saygı, kararlılık ve birliktelik gibi temel değerlerini öğretmeyi hedefleyen NBA’in erkek ve kız basketbol oyuncuları için küresel gelişim programı. Jr.NBA, bu kapsamda 2021-22 sezonunda Avrupa ve Orta Doğu’da 93 lig organizasyonu ile 42 bin çocuğa erişti. NBA, geçtiğimiz senelerde Türkiye’de hazırlık maçları, Jr. NBA ligi, diğer alt yapı gelişim programları ve taraftar etkinlikleri olmak üzere birçok etkinliğe imza attı.

BİDEV hakkında

Basketbol için Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV), Türk basketbolcularının yetişmelerine eğitim yoluyla katkı sağlanması ve Türkiye’de basketbol sporuna emeği geçmiş kişilere sosyal yardımlaşma aracılığıyla destek olunması gayesiyle sivil toplum kuruluşu olarak 2020 yılında kuruldu. Bu amacı gerçekleştirmek için iş insanları, mevcut ve emeği geçen basketbolcular, koçlar, hakemler, spor yöneticileri ve basın mensupları bir araya geldi. Temel prensipleri şeffaflık ve sürdürülebilirlik olan vakıf, Türk basketbolunda yapılmış kıymetli çalışmaların üzerine ekleyerek örnek kabul edilecek sürdürülebilir destek ve eğitim çalışmaları organize etmeyi hedefliyor.