22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.09.2024 23:29 | Son Güncelleme: 17.09.2024 23:52

Okan Buruk'tan derbi yorumu: 5'te 5 yaparak gidiyoruz, hedefimiz kazanmak

Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde 21 Eylül'de Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, "Oraya 5’te 5 yaparak gidiyoruz. Hedefimiz derbiyi kazanmak” dedi. Buruk, tedavisi süren Arjantinli golcü Icardi'nin derbide forma giyemeyeceğini söyledi
Okan Buruk'tan derbi yorumu: 5'te 5 yaparak gidiyoruz, hedefimiz kazanmak

Trendyol Süper Lig’in 3’üncü haftasının erteleme mücadelesinde Gaziantep FK’yi 3-1 yenerek 5'te 5 yapan ve liderlik koltuğuna oturan Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, önümüzdeki hafta Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe derbisinde hedeflerinin 3 puan olduğunu söyledi. 

Gaziantep FK maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Buruk, "Haftaya önemli bir maç var. Buna hazırız. Oraya 5’te 5 yaparak gidiyoruz. Ziyech ve Icardi dışında diğer oyuncular takıma katılacak. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Aynı istek, aynı arzu devam edecek. Ligde 5 maçını kazanan tek takımız. Bunu devam ettirmek istiyoruz” dedi. 

"Saha içinin konuşulduğu bir maç oynansın istiyoruz"

Derbide iki takımın da sahaya kazanmak için çıkacağını belirten Buruk şu ifadeleri kullandı: “İki takım da çalışacak, hazırlanacak, analizlerini yapacak. Birbirimizi seyrediyoruz. Her hafta rakibimizi puan kaybetsin diye izliyoruz. İki takım da birbirini tanıyor. Oyuncu seçimi önemli olacak. Yarın yenilenme idmanı yapacağız. Perşembe günü net şekilde hazırlanmaya başlayacağız. İki takım da kazanmak için oynayacak. Geçen seneki maç kalitesiz geçmişti. 0-0 sona ermişti. Burada derbiye yakışır bir maç ortaya çıkmasını istiyoruz. Saha içinin konuşulduğu, gerginliklerin olmadığı bir maç oynansın istiyoruz. Hedefimiz derbiyi kazanmak.”

"Sosyal medyaya çok inanmayalım, güvenmeyelim"

Sakatlığı süren Arjantinli golcü Mauro Icardi’nin derbide süre alabileceği yönündeki haberleri yalanlayan Galatasaray Teknik Direktörü, “Sosyal medyaya çok inanmayalım, güvenmeyelim. Oynayacak durumda değil. Tedavisi devam ediyor. Oynaması için çok erken. Burada en az 1 hafta 10 gün takımla çalışması için zaman gerek. Fenerbahçe maçında kesinlikle olmayacak" dedi.

Kaynak: AA-DHA