08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.07.2024 23:20 | Son Güncelleme: 11.07.2024 23:42

Okan Buruk'tan 'Olimpiyat Stadı' tepkisi: Allah hepimize kolaylık versin

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 3 Ağustos'ta Beşiktaş ile karşılaşacakları Süper Kupa maçının oynanacağı Olimpiyat Stadı için, "Allah kolaylık versin hepimize. Herhalde en kolaya gelen yer Olimpiyat Stadı. Ben çok istemedim ama Beşiktaş'tan bu istek gelmişti" yorumunu yaptı
Okan Buruk'tan 'Olimpiyat Stadı' tepkisi: Allah hepimize kolaylık versin

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki Turkcell Süper Kupa maçının, 3 Ağustos Cumartesi saat 20.45'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacağı açıklandı. TFF'nin kararını LASK Linz ile oynanan hazırlık maçının ardından düzenlenen basın toplantısı sırasında duyan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, şunları söyledi: "Olimpiyat Stadı ise Allah kolaylık versin hepimize. Siz görüyor musunuz Olimpiyat Stadı'nda maçları? Herkese birer dürbün o zaman. Ben saha kenarında sahaya gidip gelene kadar arada bir dakika geçiyor. Bazen geri dönerken bakıyorum bir pozisyon geçmiş, başka pozisyon başlamış. Ben çok istemiyordum ama herhalde en kolaya gelen yer Olimpiyat Stadı. Beşiktaş'ın da isteği Olimpiyat Stadı'ydı. Ben çok istemedim ama Beşiktaş'tan bu istek gelmişti. Orayı seçmişler, hayırlısı olsun."

Süper Kupa maçında iki büyük takımın karşı karşıya geleceğini belirten Buruk, "İki büyük takım, kadro olarak çok önemli iki takım bir araya gelecek. Bizim için de şu anki hazırlık hedefi Süper Kupa maçı. Tekrar bir kupa kazanmak istiyoruz" dedi. 

Galatasaray Teknik Direktörü, Süper Lig 2024/25 sezonu fikstürünü, "Hiçbir fikstür oynanmadan avantaja çevrilmez. 2 sene önce başlangıç fikstürümüz çok zordu. Bu kez iç saha maçları daha fazla. Ama hiçbiri oynanmadan avantaj olmuyor. Bütün maçları kazanmaya çalışacağız. Geçen sene rekor kırmıştık, bu sene rekorları devam ettirip 25. şampiyonluğumuza ulaşmak istiyoruz" sözleriyle değerlendirdi. 

"Yabancı VAR hakemleri gelince tansiyon düştü"

Buruk, geçen sezonun son bölümünde görev alan yabancı VAR hakemleri hakkında ise, "Yabancı VAR hakemi gelince ligde biraz tansiyon düştü. Ama bunun yanında Türk hakemlerine çok fazla güvenmemiz gerekiyor. Aynı hataları yabancı hakemler yapınca çok ses çıkmadı ama Türk hakemleri yapınca çok fazla şey aradık. Görüşüm yabancı VAR hakemlerinin devam etmesi yönünde" yorumunu yaptı.