16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.08.2024 15:00 | Son Güncelleme: 21.08.2024 15:02

Oyun, set ve maç: Amerika Açık Tenis Turnuvası heyecanı başlıyor

Tenisseverlerin heyecanla beklediği Amerika Açık için geri sayım başladı. Yılın son Grand Slam etkinliği, 26 Ağustos'ta canlı yayınla izleyicilerle buluşmaya başlayacak
Oyun, set ve maç: Amerika Açık Tenis Turnuvası heyecanı başlıyor

Dünyanın en çok izlenen tenis turnuvalarından biri olan Amerika Açık, unutulmayacak anlarla yine Eurosport ve BluTV’de sporseverlerle buluşacak. Turnuva yayını 26 Ağustos Pazartesi günü saat 18.00’de gerçekleşecek, tekler çekilişiyle başlayacak.

2024 Amerika Açık'ta, erkeklerde Novak Djokovic iyi oynadığı zeminde ve daha önce şampiyonlukları olan bir turnuvaya geleceği için iddialı, ancak olimpiyatlardan beri henüz korta çıkmış değil. Montreal’de turnuvaya erken veda eden, ancak Cincinnati’de şampiyon olan Jannik Sinner, Amerika Açık öncesi güven tazelerken Carlos Alcaraz da Amerika Açık’ı kazanarak sezonu üç major turnuva zaferiyle kapatmak istiyor. Amerika Açık’a gelmeden önceki Montreal ve Cincinnati turnuvalarında erkenden elenen Daniil Medvedev ise formu hakkında soru işareti yaratıyor. Kadınlarda ise ev sahibi Coco Gauff ile geçtiğimiz turnuvalarda olduğu gibi Iga Swiatek ve Aryna Sabalenka favoriler arasında yer alıyor, ancak turnuva sürprizlere açık. Jessica Pegula, Mirra Andreeva ve Naomi Osaka da turnuvanın iddialı isimleri arasında yer alıyor.

Eski şampiyonlar yorumlarıyla karşınızda

John McEnroe ve Mats Wilander; uzman yorumları, benzersiz perspektif ve analizleriyle sporseverlere eşsiz bir deneyim sunarken bu iki isme, bir dönem dünya sıralamasında ilk 10'da yer alan Barbara Schett eşlik edecek. Yedi kez Grand Slam şampiyonu olan Justine Henin ve beş kez Grand Slam çiftler şampiyonu olan Nicolas Mahut ise yorumları ve gözlemleriyle yayınlara Paris’ten katılacak.

Warner Bros. Discovery Sports Europe İçerik ve Prodüksiyondan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Young, “Bu sezon, Melbourne'dan Paris'e kadar dünyanın en büyük tenis turnuvalarında şimdiye kadarki en büyük spor yayınlarımızla rekor kırdığımız bir yıl oldu. Spordaki hikaye anlatımımız, sporun sürükleyici yönünü tüm detaylarıyla ele alışımız ve bu konudaki kararlılığımız sayesinde sporseverler tarafından tercih ediliyoruz. Muazzam bir Grand Slam sezonunu tamamlamak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Tenisseverler, 16 korttan canlı yayınların yanısıra oyuncuların spor salonundan özel yayınlarına ve kamera arkası çekimlerine de erişim sağlayacak. Canlı yayın ve televizyon yayınını temel alan Eurosport'un dijital kanalları ise her hikayenin anlatıldığı 360 derecelik bir ekosistem sunacak. Milyonların beklediği Amerika Açık Tenis Turnuvası, 26 Ağustos Pazartesi 18.00’den itibaren Eurosport ve BluTV’de canlı yayınla ekrana gelecek.

Eurosport’u aşağıdaki platformlarda izleyebilirsiniz:

BluTV, Digiturk 71. ve 71. Kanal, D-Smart 75. Ve 76. Kanal, KabloTV 225. ve 226. Kanal, Tivibu 71. Ve 72. Kanal ve TV+ 79. ve 80. Kanal ve S Sport Plus.