17 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.07.2024 23:12 | Son Güncelleme: 27.07.2024 18:46

Paris 2024 izleme rehberi: Fiji tarih yazacak mı?

Günün menüsünde tenis şöleni var: Rafael Nadal-Carlos Alcaraz ikilisi çiftler maçında sahaya çıkacak. Basketbolda iki güzel maç bizi beklerken, madalya yarışında da Fiji'nin Yedili Ragbi'de tarih yazıp yazmayacağı günün sorusu. Kadınlar yüzme 400 metrede Tokyo 2020'deki rekabet tekrarlanacak
Paris 2024 izleme rehberi: Fiji tarih yazacak mı?

Paris 2024, dün akşam kültürel referansları güçlü, tüm şehri kapsayan, muhteşem bir açılış töreniyle resmen başladı. 4 saatlik yayını isterseniz bu bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Artık kapanış töreninin yapılacağı 11 Ağustos'a kadar her anımızı dünyanın en iyi sporcularının yarışlarıyla geçireceğiz. İnsan bedeninin sınırları nereye ulaşmış, hayranlıkla izleyeceğiz. Bu şenliği hakkıyla takip edebilmeniz için günlük olarak izleme rehberi sunacağız. 

İlkiyle karşınızdayız. 

Dünkü açılıştan kısa notlarla başlayalım.

Gecenin hareketi Cezayir kafilesinden geldi. 1961'de Paris Katliamı olarak kayıtlara geçen olaylarda Fransız polisinin Seine nehrinde boğarak öldürdüğü 300'e yakın Cezayirliyi anan kafile, nehre çiçek bıraktı. 

Fransız grup Gojira'nın gösterisi tarihi referanslarla süslüydü. 

Meşalenin yolculuğuna da bakalım: 

Başlangıcı yapan Cezayir asıllı Fransız yıldız Zinedine Zidane, Roland Garros'a ambargo koyan İspanyol tenis efsanesi Rafael Nadal'a iletti meşaleyi. Nadal'ın önünde olduğu teknede Serena Williams, Carl Lewis ve Nadia Comaneci'nin elinde dolaşan meşale Amelie Mauresmo'ya ulaştı. Mauresmo'dan Fransız basketbol efsanesi Tony Parker'a geçti, daha sonra Fransa'nın efsane sporcularının ellerinde dolandı ve biri kadın, biri erkek iki siyah Fransız meşaleyi yaktı. Sıcak hava balonu gökyüzüne yükseldi ve Paris 2024 sonuna kadar devam edecek Olimpiyat Ateşi yandı. Görüntü muhteşemdi.

Bir not: Leonardo Da Vinci'nin Son Akşam Yemeği tablosunun Drag Queen'ler tarafından canlandırılmasının ardından TRT uzun bir süre yayını kesti. Meşalenin yakılmasına yakın tekrar seremoniye geri dönüldü.  

Görkemli açılıştan fotoğrafları haberimizde derledik. Buradan ulaşabilirsiniz.

Günün Kaçırılmayacak 5 Müsabakası

Erkekler Basketbol: Amerika takımı ilk gün sahneye çıkmayacak, ancak basketbol severler için heyecan verici iki maç var: Fransa-Brezilya ve Yunanistan-Kanada. Bu maçlarla birlikte, Victor Wembanyama, Giannis Antetokounmpo ve Shai Gilgeous-Alexander gibi dünya çapında tanınmış NBA yıldızlarını da izleme fırsatı bulacağız.


Kadınlar Yüzme 400m Serbest: Avustralyalı Ariarne Titmus ile ABD'li Katie Ledecky, Tokyo 2020'deki mücadelenin ardından yeniden altın madalya için yarışacaklar.


Yol Bisikleti Erkekler Zamana Karşı: Eski şampiyonlardan hiçbirinin yer almadığı yarış, bize yeni bir Olimpiyat şampiyonu sunacak. Son Zamana Karşı Dünya Şampiyonlarından Remco Evenepoel ve Filippo Ganna'nın en büyük rakibi, bu sezon büyük çıkış yapan Joshua Tarling olacak.


Yedili Ragbi Erkekler Yarı Final ve Finalleri: Erkekler Yedili Ragbi'de madalyalar sahiplerini buluyor. Fiji üst üste üçüncü olimpiyat altınını kazanabilecek mi yoksa yeni bir şampiyon mu izleyeceğiz?


Erkekler Tenis: Paris Olimpiyatları'nda tenis dünyasından heyecan verici bir maç var: Carlos Alcaraz ve Rafael Nadal, Maximo Gonzalez ve Andres Molteni'ye karşı çiftler maçında sahaya çıkacak. İki İspanyol tenis devinin aynı takımda yer alması, hem teknik ustalıklarını birleştirmeleri hem de nesiller arası bir uyum sergilemeleri açısından büyük bir ilgi çekecek.

Günün Spor Ekranı
Eurosport 1

09.25 - Badminton - Grup Aşaması
11.50 - Dalış - 3 Metre Tramplen
13.00 - Yüzme - Gündüz Seansı
14.15 - Eskrim
15.15 - Yol Bisikleti - Kadınlar Zamana Karşı
17.30 - Yol Bisikleti – Erkekler Zamana Karşı
19.30 - Yedili Ragbi – Erkekler Finalleri
21.15 - Yüzme - Akşam Seansı
23.00 - Erkekler Voleybol – ABD – Arjantin

Eurosport 2
09.50 - Erkekler Hentbol - İspanya - Slovenya
11.30 - Atıcılık - 10 Metre Havalı Tüfek Karışık Takım
12.50 - Kaykay – Eleme Turları
16.30 - Erkekler Futbol – Dominik Cumhuriyeti – Almanya
18.00 - Kaykay – Erkekler Finali
20.00 - Erkekler Hentbol – Almanya - İsveç
22.00 - Kadınlar Basketbol – Yunanistan – Kanada
23.45 - Sörf - 1. Gün

TRT Spor
12.00 Basketbol: Avusturalya-İspanya /TRT Spor
16.00 Futbol: Dominik-İspanya /TRT Spor
18.15 Basketbol: Fransa-Brezilya /TRT Spor
22.00 Futbol: Fransa-Gine /TRT Spor

NOT: Spor tutkunları, BluTV’de ve S Sport+'ta yer alan yedi yeni Eurosport kanalı aracılığıyla favori sporlarındaki tüm heyecan verici mücadeleleri kesintisiz bir şekilde takip edebilecekler.