08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.07.2024 12:49 | Son Güncelleme: 26.07.2024 12:54

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları heyecanı başlıyor

Eurosport, 26 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'yla Avrupa'da Olimpiyatların Evi olacak
Fotoğraf: Getty Images
Fotoğraf: Getty Images

26 Temmuz’da başlayacak olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın Açılış Seromonisi, Olimpiyat tarihi boyunca ilk kez bir stadyum dışında yapılacak ve Paris’teki Sen Nehri’nde 6 kilometrelik parkurda gerçekleşecek. Türkiye’de Eurosport 1 ve Eurosport 4K kanalında yayınlanacak olan muhteşem organizasyonun Avrupa çapında yüzbinlerce seyirci tarafından izlenmesi beklenirken, sporseverler unutulmaz anlara şahitlik edecek.

Türk izleyiciler; Eurosport 1'de atletizm, yüzme, cimnastik, bisiklet gibi birinci sınıf spor dallarını izlerken, Eurosport 2’de ise hem yeni nesil sporlara odaklanabilecek hem de Eurosport 1’de kaçırdıklarını izleyebilecek.

BluTV ve S Sport Plus üzerinden izlenebilecek, Eurosport 3 ve Eurosport 9 arasında yer alacak 7 adet pop-up kanalda ise raket sporları, golf, artistik sporlar, futbol, ​​basketbol, ​​dövüş sporları, hentbol ve voleybol gibi spor dalları yayınlanacak.

Fotoğraf: Getty Images

 

Tüm bunlara ek olarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın en iyileri, açılış ve kapanış törenleri, atletizm, voleybol, yüzme, bisiklet, judo ve artistik cimnastik gibi sporlar ve çok daha fazlası ultra yüksek çözünürlükte TV+’taki Eurosport 4K Olimpiyat kanalında ekrana gelecek. Avrupa’daki 400’den fazla yorumcu, 329 madalya etkinliğinin tamamı da dahil olmak üzere Olimpiyatların canlı ve kesintisiz yayınlanacağı Eurosport kanallarında sporseverlerle buluşacak.

Warner Bros. Discovery (WBD) House'un ilk görüntüleri

Warner Bros. Discovery Sports Europe, Paris 2024 Açılış Töreni öncesinde bu Yaz Olimpiyat Oyunlarının canlı yayınlarının yapılacağı Warner Bros. Discovery (WBD) House'un ilk görüntülerini yayınladı.

Arc de Triomphe, Eyfel Kulesi ve Grand Palais dahil olmak üzere dünyanın en ikonik yapılarından oluşan arka planıyla, Olimpiyatları Avrupa çapında milyonlarca izleyiciye sunacak. 190 kişilik temel ekip, ‘Dünyadaki En Büyük Şovun’ sunulmasına yardımcı olmak için WBD House'da günlük olarak hareket halinde olacak.

Hotel Raphael'in en üst katında yer alan WBD House'da toplam dört stüdyo ve 23 kameralı üç stand-up pozisyonu var ve stand-up pozisyonlarından biri WBD'nin birinci sınıf küresel haber ağı CNN tarafından kullanılacak. Stüdyolar, Eurosport'un Cuma akşamı gerçekleşecek Açılış Töreni yayınına hazırlık olarak izleyiciler tarafından ilk kez görülecek.

Sporun yıldızları Eurosport’ta

Aralarında 47’si altın olmak üzere toplam 132 madalyası ve 221 Olimpiyat katılımı bulunan Eurosport'un ödüllü uzmanlardan oluşan ekibi, benzersiz Olimpiyat deneyimlerini sporcuların hikayeleriyle birleştirerek izleyenlere sunacak. Uzman ekip arasında; Rio 2016’da cimnastikte altın madalya ve Dünya Şampiyonu olan Alman Fabian Hambüchen, Olimpiyat pist bisikletinde altın madalya sahibi ve 14 kez Dünya Şampiyonu olan Fransız Arnaud Tournant, Atina 2004 Heptatlon Olimpiyat şampiyonu İsveçli Carolina Kluft, Çifte Olimpiyat kürek şampiyonu ve yedi kez Dünya Şampiyonu, olan Büyük Britanyalı James Cracknell ve çifte Olimpiyat yüzme şampiyonu ve beş kez Dünya Şampiyonu olan Fransız Alain Bernard gibi isimlerin yanı sıra Romanyalı cimnastikçi Catalina Ponor, Büyük Britanyalı Bisikletçi Jo Rowsell ve Polonyalı Atlet Robert Korzeniowski gibi yıldız isimler de kadroda yer alacak.

Barselona'da 1992 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda çiftler takımı olarak Almanya'yı temsil eden ve altın madalya kazanan ünlü tenisçi ve Eurosport yorumcusu Boris Becker, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’yla ilgili, “Olimpiyat Oyunları, dünyadaki en önemli spor etkinliği. Dünya Kupası’na göre Olimpiyatlara çok daha fazla ülke, çok daha fazla sporcu katılıyor. Spor herkesin anladığı uluslararası bir dil. Paris'te canlı olarak bulunmak, Olimpiyatların ruhunu ve atmosferini aktarmak benim için bir onur” dedi.

Rio 2016 Olimpiyat Şampiyonu cimnastikçi ve Eurosport yorumcusu Fabian Hambüchen ise “Olimpiyat Oyunlarını gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum, özellikle de Covid kısıtlamaları altındaki son iki etkinlikten sonra... Tabii ki o dönem yaşadıklarımız da değerli deneyimlerdi, ancak Olimpiyat dediğimiz etkinlik; coşkudan, yerel taraftarların atmosferinden ve ev sahibi şehrin özel yeteneklerinden besleniyor. Her şey tekrar yoluna girdiği için çok mutluyum. Artık başlayabiliriz ve sporcuların performanslarını izlemek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Milli sporcularımız olimpiyat sahnesinde

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 29 Temmuz’da ilk eleme maçını Hollanda ile gerçekleştirecek kadın voleybol takımımız dahil olmak üzere, birçok spor dalından milli sporcularımız ülkemizi temsil edecek. Okçulukta Mete Gazoz, güreşte Taha Akgül, boksta Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeli, tekvandoda Hakan Reçber ve çok daha farklı branşlardan 102 sporcu, 18 farklı branşta madalya için yarışacak.

Paris’in en ikonik mekanlarında gerçekleşecek

Eurosport, Paris'in ikonik simgeleri olan yapılardan, hayranlık uyandıran mekanlardan ve Paris’teki çatı stüdyosunun kalbinden haber yapan yayınıyla şimdiye kadarki en sürükleyici Olimpiyatları sunacak. Dünya Kupası'nın birçok maçına ev sahipliği yapmasıyla ünlü olan ve Paris’in merkezinde bulunan Stade de France (Fransa Stadyumu), Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Atletizm ve Yedili Ragbi karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak.

Efsanevi bir spor kompleksi olan Stade Roland-Garros (Roland-Garros Stadyumu), Tenis ve Tekerlekli Sandalye Tenisi müsabakalarının yanısıra Boks ve Oturan Voleybol karşılaşmalarıyla karşımıza çıkarken Fransa Stadyumu inşa edilene kadar ulusal stadyum olarak kullanılan Parc Des Princes’da ise (Prensler Parkı), futbol karşılaşmaları oynanacak.

Fransa'nın ikinci en büyük ve en ünlü meydanı olan ve Şanzelize Caddesi’nin başında yer alan Place De La Concorde ile (Concorde Meydanı), 3X3 Basketbol, BMX Serbest Park, Break Dans ve Kaykay karşılaşmaları şehrin kalbinde ve doğal ortamında olacak.

Fransa'nın en büyük ikinci stadyumu olan Stade Vélodrome (Vélodrome Stadyumu), Marsilya’da futbol karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak.  Paris’in kültürel simgelerinden biri olan ve 1900’lü yıllarda yapılan Grand Palais’da (Büyük Saray), Eskrim ve Tekvando karşılaşmaları yapılacak.

Sanat, moda ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapan ve Grand Palais'in yenilenmesi sırasında inşa edilen Champ De Mars ise Judo ve Güreş dallarına ev sahipliği yapacak. Sen Nehri kıyısındaki Eiffel Tower Stadium’da (Eyfel Kulesi Stadyumu) Play Voleybolu karşılaşmaları oynanacak.

Parislilerin ve turistlerin spor, müzik ve yürüyüş yaptıkları yerlerden biri olan ve Paris'in kalbinde yer alan Esplanade des Invalides, Okçuluk, Atletizm ve Yol Bisikletine ev sahipliği yapacak. İlk binasının yapımına 1661'de başlanan ve 1883 yılında halka açık ulusal bir müze haline gelen Palace of Versailles’da (Versay Sarayı), Binicilik ve Modern Pentatlon karşılaşmaları gerçekleşecek.

Pasifik Okyanusu'nun güneyinde, Tahiti adasının güneydoğu kıyısında yer alan Teahupo'o, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda, sörf karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak. İlk olarak 1907'de açılan, 1924’teki Paris Olimpiyatları için yenilenen Yves-du-Manoir Stadium’da ise (Yves du Manoir Olimpiyat Stadyumu), hokey müsabakaları oynanacak.

Warner Bros. Discovery kanalları Eurosport 1 ve Eurosport 2 frekans bilgileri:

Eurosport 1: D-Smart 75. kanal, Digiturk 91. kanal, KabloTV 225. kanal, TV+79. kanal, TiViBu 71. kanal, BluTV, S Sport Plus.

Eurosport 2: D-Smart 76. kanal, Digiturk 92. kanal, KabloTV 226. kanal, TV+ 80. kanal, TiViBu 72. kanal, BluTV, S Sport Plus.