04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.08.2023 21:15 | Son Güncelleme: 15.08.2023 08:44

PSG'nin yıldızı Neymar 90 milyon euro karşılığında Al Hilal’e transfer oluyor

Tüm zamanların en pahalı futbolcusu Neymar, Suudi Pro Ligi ekiplerinden Al Hilal ile anlaştı. Suudi devlet televizyonu Al Ekhbariya, 90 milyon euro bonservis bedeli ödenecek Brezilyalı yıldızın, cumartesi günü ilk maçına çıkacağını yazdı
PSG'nin yıldızı Neymar 90 milyon euro karşılığında Al Hilal’e transfer oluyor

Brezilyalı golcü Neymar, Paris Saint Germain (PSG) ile anlaşan Al Hilal'e imza atıyor. 222 milyon euro ile tarihin en pahalı futbolcusu olan Neymar'ın transeferi; hem Suudi Arabistan'ın dünyanın en popüler sporundaki finansal gücünü hem de Messi ve Ramos gibi yıldızlarını kaybeden PSG'nin kabuk değişimi gösteriyor.

Suudi Pro Ligi'nin en büyük başarısı ilan edildi

Ülkenin devlet medyası; Neymar'ın imzasını Karim Benzema, N'Golo Kante, Edouard Mendy, Malcom, Ruben Neves ve Sadio Mane gibi isimlerle bu yaza damga vuran Suudi Pro Ligi'nin en büyük başarısı olarak duyurdu. Brezilyalı 10 numara, bu yaz başında Fenerbahçe eski teknik direktörü Jorge Jesus’un takımı Al Hilal’e transfer olan Kalidou Koulibaly, Ruben Neves ve Sergej Milinkovic-Savic ile takım arkadaşı olacak.

Yılda 150 milyon euro kazanacak

Financial Times'ın anlaşma hakkında bilgi sahibi bir kişiye dayandırdığı habere göre PSG, Neymar için yaklaşık 90 milyon euro bonservis bedeli alacak. Söz konusu kişi, 31 yaşındaki oyuncunun ise PSG'de aldığı yıllık 25 milyon Euro'nun birkaç katını kazanacağını söyledi. ESPN ise Neymar'ın yıllık 150 milyon euro kazanacağını yazdı. Neymar ve PSG konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Cumartesi sahada olacak

Geçen sezon Suudi Pro Ligi'ni üçüncü sırada tamamlayan Al-Hilal, bu yaz 178 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek diğer tüm Suudi kulüplerinden daha fazla para harcadı. Neymar transferi Suudi kulüplerinin bu yazki harcamalarını 600 milyon euro'nun üzerine çıkaracak. Suudi devlet televizyonu Al Ekhbariya, Neymar'ın Al-Hilal ile ilk maçını Cumartesi günü Al-Fayha'ya karşı oynayacağını yazdı. Suudi spor yetkilileri ise konu hakkında sessiz kalmayı tercih etti.

Mbappe için bütçe açabilir

Neymar'ın ayrılışı aynı zamanda rekor harcamalara rağmen bir türlü hedeflenen Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşamayan PSG'deki kabuk değişimi gösteriyor. Messi ve Ramos gibi yüksek maaşlı yıldızlarıyla yolları ayıran Fransız devi, Brezilyalı yıldızın da gitmesiyle geleceği tartışılan Kylian Mbappe'yi takımda tutmak için bütçe ve zaman kazanabilir.