02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.11.2023 19:11 | Son Güncelleme: 29.11.2023 19:48

Ronaldo'ya Binance davası: 1 milyar dolar tazminat isteniyor

ABD'li bir grup yatırımcı, Portekizli yıldız Ronaldo'nun tanıtımı sonrası yatırım yaptıkları kripto para borsası Binance'ta zarara uğradıkları gerekçesiyle 1 milyar dolar tazminat talebiyle dava açtı
Ronaldo'ya Binance davası: 1 milyar dolar tazminat isteniyor

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, kripto para borsası Binance ile yaptığı reklam işbirliği nedeniyle 1 milyar dolarlık tazminat davasıyla karşı karşıya.

Ronaldo, Kasım 2022'de çıkardığı NFT koleksiyonu için Binance ile ortaklığa gitmişti. Yıldız oyuncu bu işbirliğini "Binance ile ortaklık yapmaktan gurur duyuyorum. Binance ile NFT oyununu değiştirelim" paylaşımıyla hayranlarına duyurmuştu.

İsminin baş harfleri ve forma numarasından oluşan CR7 markalı NFT koleksiyonundaki en ucuz parça Binance'ta 77 dolardan satışa çıkmıştı. Ancak bir yıl içinde bu parçanın değeri 1 dolar seviyesine düştü. 

Ronaldo'nun tanıtımı sonrası Binance'ta yatırım yaptıkları ve bu işlemler nedeniyle zarara uğradıklarını savunan ABD'li bir grup yatırımcı yargıya başvurdu. Dava dilekçesinde, Portekizli yıldızın yaptığı reklamın Cayman Adaları'nda kayıtlı kripto borsası için internet aramalarında yüzde 500 artışa yol açtığı ve insanları Binance üzerinden kripto para yatırımı yapmaya yönelttiği savunuldu. Davacılar, toplam 1 milyar dolar tazminat talebinde bulundu. BBC'nin iletişime geçtiği Ronaldo'nun menajerlik şirketi ve Binance söz konusu davayla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.