18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2023 19:33 | Son Güncelleme: 22.07.2023 19:41

Rus tenisçi Vera Zvonareva'nın Polonya'ya girişi yasaklandı

Polonya İçişleri Bakanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Rus tenisçi Vera Zvonareva'nın Polonya'ya girişinin devlet güvenliği ve kamu emniyeti gerekçeleriyle engellendiğini açıkladı
Rus tenisçi Vera Zvonareva'nın Polonya'ya girişi yasaklandı

Pekin'de düzenlenen 2008 Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan 38 yaşındaki sporcu Vera Zvonareva, Pazartesi günü başlayacak olan BNP Paribas Varşova Açık turnuvası'nın oyuncu listesinde yer aldı.

"Sınır Muhafızları bir Rus tenisçinin Polonya'ya girişini engelledi. Vera Zvonareva, Fransa tarafından verilen bir vizeyi kullanarak Belgrad'dan Varşova'ya giden bir uçakla ülkemize girmeye çalıştı" denildi. Bakanlık, Cuma günü Polonya'ya inen Zvonareva'nın orada istenmeyen kişiler listesinde yer aldığını söyledi. Açıklamada "Tenisçi Sırbistan'dan geldikten sonra Varşova Chopin Havaalanı'nın transit bölgesinde kaldı ve bugün Podgorica'ya uçtu" ifadelerine yer verildi.

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) yaptığı açıklamada durumdan haberdar olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, "Tüm oyuncuların güvenliği ve refahı WTA'nın en önemli önceliğidir" denildi. Açıklamada "Vera Polonya'dan ayrıldı ve etkinlikle birlikte konuyu daha ayrıntılı olarak değerlendireceğiz" sözlerine yer verildi.

Rusya'nın 2022'de ülkeyi işgal etmesinden bu yana Ukrayna'nın en sadık müttefiklerinden biri haline gelen Polonya, Rusya ve Belarus'un eylemlerini destekleyen kişilerin ülkeye girişine izin vermiyor.