28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.10.2023 00:11 | Son Güncelleme: 26.10.2023 00:35

Şampiyonlar Ligi: Ölüm grubunda Dortmund deplasmanda hayat buldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü hafta maçları tamamlandı. Ölüm grubu olarak adlandırılan F grubunda Borussia Dortmund Newcastle United'ı deplasmanda yenerek ilk galibiyetini aldı, PSG de Milan'ı farklı yendi. Celtic-Atletico Madrid maçında İskoç taraftarlar Filistin bayrağı açtı
Şampiyonlar Ligi: Ölüm grubunda Dortmund deplasmanda hayat buldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2023-24 sezonunun üçüncü haftası, dün gece oynanan 8 maçla tamamlandı.  E Grubu'nda, Hollanda temsilcisi Feyenoord, konuk ettiği İtalyan takımı Lazio'yu 3-1 yendi. Feyenood'un gollerini, 31. ve 74. dakikalarda Santiago Gimenez, 45+2'de Ramiz Zerrouki'den geldi. Lazio'nun golünü ise 83. dakikada penaltıdan Pedro kaydetti.

H Grubu'nda ise İspanya takımı Barcelona, konuk ettiği Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'i 2-1 mağlup etti. Barcelona'nın gollerini 28. dakikada Ferran Torres ve 36. dakikada Fermin kaydederken Ukrayna temsilcisinin golünü ise 62. dakikada Heorhii Sudakov attı.

Ölüm grubu olarak nitelenen F Grubu'nda PSG, Milan karşısında 3 puanı 3 golle aldı. Gruptaki diğer maçta Alman temsilcisi Borussia Dortmund, Newcastle United deplasmanında 1-0 kazanarak ilk galibiyetini aldı. Bu sonuçların ardından PSG üçüncü haftayı 6 puanla lider tamamladı. 4'er puanlı Borussia Dortmund ve Newcastle United ikinci ve üçüncü sırayı alırken, 2 puanlı Milan son sıraya geriledi. 

Celtic tribününde Filistin bayrakları

E Grubu'nda İskoç temsilcisi Celtic ile İspanya ekibi Atletico Madrid'in 2-2 berabere kaldığı maçın tamamında, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları nedeniyle taraftarlar, Filistin bayrağı açtı. Celtic taraftarları, maç öncesinde tribünün bir bölümünde Filistin bayraklı koreografi de yaptı. Filistin bayrakları açan Celtic taraftarı, "Yürü, yürü; yüreğindeki umutla; ve asla yalnız yürümeyeceksin!" sloganları attı.

Toplu sonuçlar

E Grubu

Feyenoord (Hollanda)-Lazio (İtalya): 3-1

Celtic (İskoçya)-Atletico Madrid (İspanya): 2-2

F Grubu

Paris Saint-Germain (Fransa)-Milan (İtalya): 3-0

Newcastle United (İngiltere)-Borussia Dortmund (Almanya): 0-1

G Grubu

Young Boys (İsviçre)-Manchester City (İngiltere): 1-3

Leipzig (Almanya)-Kızılyıldız (Sırbistan): 3-1

H Grubu

Barcelona (İspanya)-Shaktar Donetsk (Ukrayna): 2-1

Royal Antwerp (Belçika)-Porto (Portekiz): 1-4

 

Kaynak: AA