28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.12.2023 02:41 | Son Güncelleme: 14.12.2023 08:17

Şampiyonlar Ligi: 'Ölüm grubu'nda elenen Newcastle United oldu

Şampiyonlar Ligi'nde grup etabı tamamlandı, son 16 turuna yükselen takımlar belli oldu. 'Ölüm grubu' olarak adlandırılan F Grubu'nda 1-0 öne geçtiği maçta Milan'a 2-1 yenilen Newcastle United tur hesapları yaparken kendini Avrupa kupalarının dışında buldu
Şampiyonlar Ligi: 'Ölüm grubu'nda elenen Newcastle United oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-2024 sezonunda grup aşamasının 6. ve son haftasında maçlar tamamlandı. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunda, grup etabının 6. haftası, 6 maçla sona erdi.

F Grubu'nda nefes kesen mücadele

'Ölüm grubu' olarak adlandırılan F Grubu'nda son haftaya Borussia Dortmund 10 puanla lider girerken, 7 puanlı PSG 2'nci, 5'er puanlı iki takımdan Newcastle United 3, Milan ise 4'üncü sırada yer alıyordu. Tüm takımların matematiksel olarak son 16 şansını sürdürdüğü grubun 6. haftasında Newcastle United-Milan ve Borussia Dortmund-PSG maçları oynandı.

Newcastle United 33. dakikada Joelinton'un golüyle Milan karşısında öne geçtiğinde Borussia Dortmund-PSG maçı 0-0 devam ediyor ve maçlar bu şekilde sonuçlandığı takdirde İngiliz temsilcisi adını bir üst tura yazdırıyordu. 

Signal Iduna Park'ta Borussia Dortmund 52. dakikada Adeyemi'nin golüyle skoru 1-0'a getirince PSG için tehlike çanları daha güçlü çalmaya başladı. Ancak Paris ekibi dört dakika sonra Warren Zaire-Emery ile maça yeniden denge getirdi. 

St James' Park'ta Milan'ın 59. dakikada Pulisic'le eşitliği yakalaması grubu bir kez daha 5. hafta sonundaki puan cetveline geri döndürdü. İki maçın da berabere bitmesi halinde Dortmund ile PSG üst tura çıkıyor, Newcastle United Avrupa Ligi'ne giderken, Milan Avrupa'ya veda ediyordu. 

Milan'ın Nijeryalı kanat oyuncusu Samuel Chukwueze 84. dakikada attığı golle senaryonun finalini yazan isim oldu. Milan'ın gol haberinin Signal Iduna Park'a ulaşmasıyla maç boyunca atak oynayan ve bulduğu birçok fırsatı cömertçe harcayan PSG tempoyu düşürdü. Dortmund'a karşı grup liderliği için bastırırken yenecek bir kaza golü bu kez Milan'ı PSG'nin yerine ikinci sıraya taşıyacaktı. 

İki maçta da kalan sürede başka gol olmayınca grubu 11 puanla lider tamamlayan Borussia Dortmund ve 8 puanla 2'nci sırada yer alan PSG son 16 biletini aldı. PSG ile aynı puandaki Milan grubu averajla 3'üncü sırada tamamladı. İtalya temsilcisi yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek. 5 puanla son sırada yer alan Newcastle United ise tur hayalleri kurarken kendini Avrupa kupalarının dışında buldu.

Celtic taraftarı Filistin'e desteğini sürdürdü

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda, Celtic (İskoçya)-Feyenoord (Hollanda) maçında, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları nedeniyle bazı İskoç taraftarlar tribünde yine Filistin bayrağı açtı.

Gecenin sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. ve son hafta maçlarında dün gece alınan sonuçlar şöyle:

  • Atletico Madrid (İspanya)-Lazio (İtalya): 2-0
  • Celtic (İskoçya)-Feyenoord (Hollanda): 2-1
  • Borussia Dortmund (Almanya)-Paris Saint-Germain (Fransa): 1-1
  • Newcastle United (İngiltere)-Milan (İtalya): 1-2
  • Porto (Portekiz)-Shakhtar Donetsk (Ukrayna): 5-3
  • Royal Antwerp (Belçika)-Barcelona (İspanya): 3-2

Son 16 turuna yükselen takımlar 

Grup aşamasının tamamlandığı organizasyonda Atletico Madrid (İspanya), Lazio (İtalya), Borussia Dortmund (Almanya), Paris Saint-Germain (Fransa), Barcelona (İspanya) , Porto (Portekiz), Kopenhag (Danimarka), Bayern Münih (Almanya), Arsenal (İngiltere), PSV Eindhoven (Hollanda), Napoli (İtalya), Real Madrid (İspanya), Inter (İtalya) ve Real Sociedad (İspanya) son 16 turuna adını yazdırdı.