16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.01.2024 23:00 | Son Güncelleme: 24.01.2024 23:13

Sergen Yalçın'dan Jehezkel yorumu: İyi oyuncuydu ama hassas noktalar futboldan daha önemli

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, attığı golden sonra yaptığı hareket sonrası gözaltına alınıp, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan ve ülkesi İsrail'e dönen Jehezkel için "İyi oyuncuydu ama hassas noktalar futboldan, spordan daha önemli" yorumunu yaptı
Sergen Yalçın'dan Jehezkel yorumu: İyi oyuncuydu ama hassas noktalar futboldan daha önemli

Bitexen Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in Trabzonspor maçının ardından yaptığı hareket ve sonrasında yaşananlara ilişkin konuştu. 

Sivasspor karşısında 2-1 kazandıkları maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yalçın, "Ülkenin hassas noktalarına dokundu. Profesyonel bir futbolcunun yapmaması gereken bir davranıştı. Bu tür mesajları sporcular veremez, vermelerine gerek yok. İşleri sadece futbol oynamak, spor yapmak olmalı. Elimizde olmayan nedenlerle o arkadaşla yolumuzu ayırmaya karar verdik. Doğru bir karardı bence de. İyi oyuncuydu ama hassas noktalar futboldan, spordan daha önemli" dedi. 

Ne olmuştu?

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor'a attığı golden sonra, bileğindeki "100 days... 7.10." yazısını gösterdi. Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yaptığı saldırı ve üzerinden geçen 100 günü ifade eden mesaj nedeniyle Jehezkel önce kadro dışı bırakıldı, sonra Adalet Bakanı'nın soruşturma başlatılacak açıklamasıyla gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan oyuncu özel uçakla Türkiye'den ayrılarak ülkesi İsrail'e gitti. 

 

Kaynak: AA