27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.03.2024 12:03 | Son Güncelleme: 21.03.2024 13:19

Suçluların iadesi planı işe yaramadı: Robinho 9 yıllık hapis cezasını Brezilya'da çekecek

Bir dönem Türkiye'de de forma giyen Brezilyalı eski futbolcu Robinho'nun İtalya'da genç bir kadına yönelik toplu cinsel saldırıdan aldığı 9 yıl hapis cezasını ülkesinde çekmesi gerektiğine karar verildi
Suçluların iadesi planı işe yaramadı: Robinho 9 yıllık hapis cezasını Brezilya'da çekecek

İtalya'da tecavüzden suçlu bulunan ve suçluların iadesi anlaşması olmadığı için Brezilya'ya dönen Robinho hakkındaki karar belli oldu. Brezilya Yüksek Adalet Mahkemesi, Robinho'nun cezasını Güney Amerika ülkesinde çekmesi gerektiğine karar verdi. 40 yaşındaki Robinho'nun kararı temyize götürme hakkı bulunduğu ve bu süre zarfında serbest kalacağı belirtildi.

Toplu tecavüze karıştığı için suçlu bulundu

Robinho, 2013 yılında Milan'da forma giydiği dönemde, Milano'da bir gece kulübünde genç bir kadına yönelik toplu tecavüze karıştığı gerekçesiyle 2017'de 9 yıl hapis cezası almıştı. İtalya Adalet Bakanlığı, Robinho'nun cezasının onanmasının ardından 2022'de Brezilya'ya iade talebi göndermişti. Robinho, anayasa gereği vatandaşlarını başka bir ülkeye iade etmeyen Brezilya'ya 2020'de geri dönmüş ve sembolik bir ücretle Santos'a transfer olmuştu.

Türkiye'de forma giydi

Kariyerine ülkesinin Santos takımında başlayan Robinho, Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergrande, Atletico Mineiro, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir'de forma giymişti.

 

Kaynak: AA