27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2022 13:14 | Son Güncelleme: 24.09.2022 13:23

Super Bowl’da Pepsi’nin yerini Apple Music aldı: Sahne performansı için Taylof Swift favori

Bu yıl 57. düzenlenecek yılın en çok izlenen spor karşılaşması Super Bowl'da sponsor değişikliği yaşandı. Pepsi’nin yerini Apple Music aldı. Değişiklik bu yılki sahne performansı için Taylor Swift'in ismini şimdiden gündeme getirdi
Super Bowl’da Pepsi’nin yerini Apple Music aldı: Sahne performansı için Taylof Swift favori

Yılın en çok izlenen spor müsabakası Super Bowl bu yıl 12 Şubat Pazar günü düzenlenecek. 57. defa gerçekleşecek organizasyon öncesinde uzun zamandır devre arasının sponsorluğunu üstlenen Pepsi’nin yerini Apple Music aldı.

"Şubat’ta görüşmek üzere"

Apple Music, Super Bowl sponsorluğunu Twitter'dan “Şubat’ta görüşmek üzere” notuyla duyurdu. Şirket ve Beats Başkan Yardımcısı Oliver Schusser “Müziğin ve futbolun en büyük sahnesinin bir parçası olacağı için çok heyecanlıyız. Apple Music Super Bowl devre arasını gösterisiyle gelecek yıl ve sonrasında destansı performanslar bekliyoruz” dedi.

"Müzik ve teknolojinin kesişimi"

NFL Kıdemli Başkan Yardımcısı Nana-Yaw Asamoah ise işbirliği için “İkonik Super Bowl için yeni ortağımız olarak Apple Music’i NFL ailesine davet etmekten gurur duyuyoruz. Dünyanın en çok izlenen müzik performansı için, müzik ve teknolojinin kesişimi yoluyla dünya çapında milyonlarca insanı eğlendiren, ilham veren ve motive eden Apple Music’ten daha uygun bir ortak düşünemezdik” dedi.

Coco- Cola anlaşması Taylor Swift için engeldi

Yeni sponsorluk üzerine Arizona, Glendale’de oynanacak olan 57. Super Bowl devre arasında Taylor Swift'in sahneye çıkacağı iddia edildi. Variety, 2013'ten beri organizasyonun sponsorluğunu üstlenen Pepsi'nin ezeli rakibi Coca-Cola ile anlaşması olan Taylor Swift'i tercih etmediğini ve yeni imza ile dengelerin tamamen değiştiğini yazdı.

Yeni albüm ihtimali güçlendiriyor

Swift'in yeni albümü Midnights'ın 21 Ekim'de çıkaracak olmasının da hem organizasyon hem de sanatçı için ideal bir sahne performansına davet çıkardığı iddia edildi. Adının açıklanmasını istemeyen 3 ayrı kaynak Super Bowl için Taylor Swift ismini doğrulasa da Swift, Roc Nation ve NFL temsilcileri konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı

Son 3 yılda Super Bowl'da sahne alan sanatçılar: Jennifer Lopez-Shakira (2020), The Weeknd (2021) ile 2022'de Dr. Dre'nin yönettiği; Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige ve 50 Cent

 15 milyar dolarlık Super Bowl ekonomisi

ABD'lilerin her yıl çeşitli etkinliklerle bir gelenek gibi izlediği spor müsabakasının ülke ekonomisine katkısı ise yadsınamayacak kadar fazla. Ülkede pek çok insan evlerinde Super Bowl partileri düzenliyor. Maç günü restoranlar ve barlar dolup taşıyor.

Araştırmalara göre; maç sayesinde yapılan harcamalar yılda ABD ekonomisine 15 milyar dolarlık katkı yapıyor. Yapılan araştırmalar, Super Bowl izleyicilerinin yüzde 80'inin gıda, yüzde 11'inin resmi ürün, yüzde 8'inin de yeni bir televizyon harcaması yaptığını gösteriyor.

Reklam rekoru kırılıyor

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) finali Super Bowl'un ekonomiye doğrudan katkısının yanı sıra reklam gelirleriyle de televizyon tarihinde ayrı bir yeri bulunuyor. Her yıl astronomik reklam gelirleriyle dikkat çeken final müsabakası, yaklaşık 500 milyon dolarlık reklam geliri sağlıyor.  30 saniyelik reklamlar için şirketler 5 milyon dolar ödemeyi göze alıyor.