06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.04.2024 20:12 | Son Güncelleme: 07.04.2024 23:46

Süper Kupa yarıda kaldı, son karar TFF'nin

Süper Kupa maçında Galatasaray'ın ilk dakikadaki golünün ardından Fenerbahçeli futbolcular kenardan gelen işaretle soyunma odasına gitti. Maç tatil edildi. İşte dakika dakika Şanlıurfa'da yaşananlar...
Süper Kupa yarıda kaldı, son karar TFF'nin

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı, sarı-lacivertli ekibin 2. dakikada sahadan çekilmesinin ardından hakem Volkan Bayarslan tarafından tatil edildi.

Karşılaşmaya U-19 takımıyla çıkma kararı alan sarı-lacivertli ekip gün içinde kente gelmişti. Şanlıurfa'ya dün gelen Galatasaray ise ideal kadrosuyla sahaya çıktı.

23.35: Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Timur özetle şunları söyledi: 

  • Öncelikle böyle bir maç olsun kimse istemezdi. Hem buradaki Urfalı vatandaşlarımız hem de yöre halkı için maçın oynanması daha iyi olurdu. Temel konu şu gerginliğin bir an evvel bitmesi. Münferit de olsa olaylar yaşanıyor, hepimiz biliyoruz. Devam ederse farklı şeyler olmasından endişe ediyor herkes.
  • Ne yaşanırsa yaşansın haksızlığın vuku bulduğu yer saha. Yarından tezi yok yabancı hakemleri seçip, öncelikle bu sene, sonra önceki seneler neler yapılmış bakılması gerekiyor. Bunlar ortaya çıksın. Herkes bunun sonucunu kabul etsin. Bunun bir an evvel yapılması gerekiyor. Bu gerginliğin, kaosun kimseye faydası yok. Ne varsa ortaya çıksın. Şeffaflıktan kimsenin çekinmemesi lazım. Toplumun her şeyi görmeye ihtiyacı var. Böyle olmayınca manipüle ediliyor. Tekrar tekrar çağrıda bulunuyorum. İnşallah bu maç vesile olur. Bir an evvel bu işi çözmemiz gerekiyor.
  • Kim ne derse desin rahat uyuyoruz. Çok fazla söyleyecek laf var. Şahsıma 20'ye yakın kez hakaret edildi. Karşılık versem kendi camiamdan, taraftarımdan daha olumlu şey alırım. Toplumun gerilmemesi için gerekeni yapmamız lazım. Gereken karşılık vermemek, çözüm önerisi getirmek. Sosyal medyadaki yapılanmaların da araştırılması gerekiyor.

22.43: Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özbek'in açıklamaları özetle şöyle:

  • İki takım sahaya çıktı ama üzülerek söylüyorum böyle bir durumu beklemiyorduk. Acayip, saçma sapan, aklımıza gelmeyecek bir durumla karşılaştık. Bu maçın geliri depremzedelere yardım olarak gidecekti. Bir taraf dolu, bir taraf boş. Çok üzüldüm.
  • Galatasaray ve Fenerbahçe'nin misyonu futbolu insanlara sevdirmek. U-19 takımındaki çocuklara yazık değil mi? Bu çocukları niye alet ediyorsunuz? Kötü bir hafta sonu, Cumhuriyetin 100. yılına yakışmayan bir Süper Kupa finali oldu. Aklıselime davet ediyorum. Türk futbolunda bu gerginliğin bitmesi taraftarıyım. Ne onlara ne bize bu final yakışmadı. Böyle bir final olmaması gerekirdi.
  • İnsanların bir kez daha akşam eve gittiklerinde biz ne yaptık diye iç muhasebe yapmalarında fayda var. Protokole (Fenerbahçe'den) kimse gelmedi, anlamıyorum. Bugünkü senaryo kimsenin aklından geçmiyordu. Urfalılar bizi bağrına bastı. Ne vardı onlar da gelseydi, aynı tavrı görürdü.
  • Federasyon seçim kararını almış ve açıklamış. 20 gün mü çok önemli seçim için? Federasyonun kararına saygı duymak lazım. Tarihle ilgili tepkilerin altında başka maksat olduğunu düşünüyorum.

22.28: Fenerbahçe'nin X hesabından yapılan açıklamada, "Kazanmak için değil doğruları savunmak için sahaya çıktığımız bugünde, tavrımızı özetlemek adına vurgulamak istediğimiz şey şudur ki; sadece futbolda değil yarıştığımız her branşta 117 yıllık mazisiyle Türk sporuna hizmet eden, müzesinde alın terinin, emeğin izlerini taşıyan binlerce kupası olan, 30 milyon taraftarıyla ülkesinin milli değerlerini benliğinde hisseden dünyanın en büyük spor kulübü olarak dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da dik durmaya devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

21.52: Galatasaray, Icardi'nin golünü X hesabından "Her şey çok hızlı oldu. Kaçıranlar için Mauro Icardi’nin muhteşem golü" mesajıyla paylaştı.

21.51: Stadyumda karşılaşmanın tatil edildiği anons edildi.

21.44: Galatasaraylı futbolcular sahada çift kale maç yapıyor.

21.35: Hakem Volkan Bayarslan maçı tatil etti.

21.33: Fenerbahçeli futbolcular santra yapmadı, soyunma odasına gitti.

21.32: Galatasaray 1. dakikada Icardi'nin golüyle öne geçti.

21.30: Şanlıurfa'da ilk düdük çaldı, maç başladı.

21.26: İki takımın oyuncuları ve hakemler seremoni için sahaya çıktı. İstiklal Marşı okundu.

21.24: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu tribüne gitti, taraftarlarla fotoğraf çektirdi. 

21.22: Galatasaray tribünlerinden "Ali Koç dışarı" tezahüratı yapılıyor.

20.56: İki takımın oyuncuları ısınmak için sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı futbolcular sahaya üzerinde Mustafa Kemal Atatürk posteri bulunan tişört ile çıktı.

20.48: Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: İnanılmaz bir taraftar sevgisi desteği ile karşılaştık. Stada çok zor ulaştık. Futbola olan sevgiyi daha yukarı taşımalıyız. Saha içinde kalarak yapmak hedefimiz. Rakibimizin ne yapacağını, ne olacağını bilmiyoruz. Burada olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Amacımız müzemize bir kupa daha götürebilmek.

20.45: Süper Kupa'da ilk 11'ler belli oldu

  • Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Berkan, Barış Alper, Mertens, Kerem, Icardi
  • Fenerbahçe: Furkan, Mustafa Emir, Efekan, Yusuf, Ümitcan, Muhammet, Görkem İbrahim, Kerem, Muhammet Zeki, Emirhan, Çağrı

20.44: Galatasaraylı futbolcu Günay Güvenç: Cumhuriyetin 100. yılında bu finali oynamak gururu verici. Saha dışı olaylara girmiyorum. Kupayı almak için sahaya çıkacağız.

20.43: Fenerbahçe'de Furkan Onur Akyüz sahaya kaptan olarak çıkacak.

20.38: Fenerbahçe U-19 takımının başında sahaya çıkacak antrenör Zeki Murat Göle: Ülkemizin en büyük spor kulübü olarak Avrupa'da mücadele veriyoruz. Ülke puanına katkı sağlamak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemizi tek temsil eden takım olarak çeyrek finaldeyiz, hedefimiz kupa. Bu kritik müsabaka öncesi yüksek şiddette bir maç oynamak zorunda bırakıldık. Bunu doğru bulmuyoruz. A takımımızı riske atmayıp, dinlendirip genç takımımızla sahada olacağız.

20.32: Fenerbahçeli futbolcu Furkan Onur Akyüz: Bize sunulan fikstürde bir tercih yapmamız gerekiyordu. Biz de bayrağımızı Avrupa'da dalgalandırma yönünde kullandık.

20.30: Galatasaraylı futbolcular sahaya çıktı, sarı-kırmızılı taraftarları selamlıyor.

20.23: Galatasaray kafilesi stada giriş yaptı.

20.10:  Maç öncesi Fenerbahçe 19 yaş altı takımı sahaya çıktı, taraftarları selamladı.