19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2023 10:13 | Son Güncelleme: 21.07.2023 10:55

Suudi Arabistan'ın yıldızlar kervanına bir isim daha: Mahrez, Al-Ahli'de

5 senedir İngiliz ekip Manchester City'de forma giyen 32 yaşındaki Riyad Mahrez, Premier Lig'e veda ediyor. Suudi Arabistan'dan dudak uçuklatan bir teklif alan yıldız, yeni takımı Al Ahli'de yıllık 32 milyon euro kazanacak
Suudi Arabistan'ın yıldızlar kervanına bir isim daha: Mahrez, Al-Ahli'de

32 yaşındaki Manchester City'nin Cezayir asıllı yıldız oyuncusu Riyad Mahrez, 5 yılın sonunda takımdan ayrılıyor. Suudi Arabistan'ın Al-Ahli takımıyla anlaşan Cezayirli yıldızın kulüpte yıllık 32 milyon euro kazanacağı öğrenildi. Al-Ahli, Mahrez için ayrıca Premier Lig ekibine 30+5 milyon euro bonservis ödeyecek.

Riyad Mahrez

Geçtiğimiz sezon Manchester City'le 47 maça çıkan Mahrez, 15 gol ve 13 asistle  takıman katkıda bulundu. Manchester City, Cezayirli yıldızı 2018-19 sezonunun başında Leicester City'den 67,8 milyon euro karşılığında renklerine bağlamıştı.

Al-Ahli'nin yıldız raporu

Bu sene, Suudi Pro Lig takımları yıldız topçuları dudak uçuklatan maaşlar karşılığında transfer ediyor. O takımlardan olan Al-Ahli de Mahrez'den önce Roberto Firmino ve Edouard Mendy'yi kadrosuna katmıştı.

Suudi Pro Lig'de bazı dikkat çeken transferler

Bernard Mensah, Karim BenzemaN'Golo KanteKalidou KoulibalyRuben Neves ve Marcelo Brozovic gibi önemli futbolcuların yanı sıra teknik direktör Steven Gerrard da Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu.

"FIFA, Suudi transferleri için bir şey yapmalı yoksa futbol mahvolacak"

Galatasaray'da transferde en yetkili isim olan Erden Timur, geçtiğimiz ay Icardi'nın transferiyle ilgili basına verdiği demeçte Suudi Pro Lig transferleri için, "Bakın, Avrupa’da da transfer durdu, herkes Suudileri bekliyor. A grubu oyunculara bu çılgın paralar verilince, genelde bizim talip olduğumuz B ve B plus oyuncular da fiyat arttırıyor. Ya da zaman zaman kiralayarak sahip olduğumuz ya da açığa düşünce alabildiğimiz Drogba, Sneijder, Icardi, Toreira gibi A sınıf oyuncuları da artık alamayacak duruma geliyoruz. FIFA burada bir şey yapmalı yoksa futbol mahvolacak” ifadelerini kullanmıştı.