25 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.04.2022 14:31 | Son Güncelleme: 04.04.2022 16:21

TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, 3 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti
TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti

Türkiye Futbol Federasyonu'nda Mehmet Baykan istifasının ardından Nuri Akın ve Alkın Kalkavan da görevi bırakma kararı aldı.  Arka arkaya gelen ayrılıklardan sonra başkan Nihat Özdemir de görevinde istifa etmeye karar verdi. 

Riva'daki tesislerden ayrıldı

TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında istifa eden Özdemir, daha sonra Yayın İhale Komisyonu üyeleri, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve bazı Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldi. Bu toplantının ardından tesislerden ayrılan Özdemir, basın mensuplarının açıklama talebini geri çevirdi.

 TFF'den resmi açıklama

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, Başkanımız Sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir.

Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Nihat Özdemir kimdir?

Nihat Özdemir, 5 Nisan 1950 tarihinde aslen Bitlisli olan bir ailenin çocuğu olarak Diyarbakır’da doğdu İlkokul, ortaokul ve liseyi Diyarbakır’da okudu. 1967 yılında Ankara’ya gelerek üniversiteye başladı. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden makine yüksek mühendisi olarak mezun oldu. Mezun olduktan sonra da aynı okuldan arkadaşı Sezai Bacaksız ile beraber asistan olarak aynı okulda çalışmaya başladı. Bacaksız ile birlikte 1973-1975 yıllarında Ege Üniversitesi’ne gidip, endüstri bölümünde master yapıp, asistanlığa devam etti. İki arkadaş o yıllarda birlikte Limak Holding’in temelini kurdu.

Nihat Özdemir, Limak Holding’in Sezai Bacaksız ile kurucu ortağıdır. 1976 yılında LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurmuş; Türkiye’nin önde gelen resmi ve özel kuruluşlarının baraj, sulama tesisleri, boru hatları, arıtma tesisleri, yollar ve anahtar teslimi fabrika işlerini zamanından önce üstün kalite ile tamamlamış ve artan bir yoğunlukla yeni işlerin yapımını üstlenmiştir.  LİMAK’ın faaliyet alanını sadece inşaat taahhüdü ile sınırlamamış, yetişmiş insan gücünü, Enerji, Turizm, Çimento ve Gıda sektörlerine de taşımıştır.

Ali Şen ve Aziz Yıldırım ile çalıştı

90'lı yıllarda Ankara sanayi odası meclis başkanlığı görevinde bulundu. 1995-96 yıllarında Ali Şen ile birlikte Fenerbahçe yönetimine girdi. 2000 yılından itibaren de Aziz Yıldırım ile birlikte çalışmaya başladı.

Limak Şirketler Grubu; 1995’te turizm, 1997’de enerji, 2000’de çimento sektörlerine girdi. 2008 yılında havalimanı işletme sektörüne adım attı. Aynı yıl Limkon Konsantre Meyve Suyu Tesisleri’ni açarak gıda sektöründe Halen LİMAK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Nihat Özdemir aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübünün eski ikinci başkanıdır.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hissedarı

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin Başkanlığı’nı da yapmış olan Nihat Özdemir, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hissedarıdır.

Nihat Özdemir, Gülseren Özdemir ile evlidir. Batuhan Özdemir adında oğlu ve Ebru Özdemir adında kızı vardır. Nihat Özdemir, Forbes Türkiye'nin 2017'de hazırladığı En Zengin 100 Türk listesinde 1.6 milyar dolarlık servetiyle 14. sırada yer almaktadır.

Seçime tek aday olarak girdi, 174 oy aldı

1 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimlerinde, TFF Başkan adayı olduğunu 16 Mayıs 2019 tarihinde açıkladı. 1 Haziran 2019 tarihinde yapılan TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'na tek başkan adayı olarak giren Nihat Özdemir, 174 oyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı seçildi. Özdemir 3 yıldır sürdürdüğü görevinden 4 Nisan 2022'de istifa etti