01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.04.2024 10:23 | Son Güncelleme: 08.04.2024 15:40

TFF'ye seçim tarihi tepkisi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) seçim tarihini 18 Temmuz olarak belirlemesine Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından Adana Demirspor ve İstanbulspor da tepki gösterdi
TFF'ye seçim tarihi tepkisi

Süper Lig kulüplerinin, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimlerinin yapılacağı tarihe olan tepkisi büyüyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından Adana Demirspor ve İstanbulspor kulüpleri de Türkiye Futbol Federasyonu'nun seçimli genel kurulun 18 Temmuz'da yapılacağını açıklamasına tepki gösterdi. İki Süper Lig kulübü de yaptıkları açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimleri için belirlenen 18 Temmuz tarihinin çok geç olduğunu belirtirken, genel kurulun daha erken bir tarihte yapılmasını istedi.

Geç bir tarih olacaktır

Adana Demirspor'dan yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi: "TFF Yönetim Kurulunun, bugün açıklamış olduğu 18 Temmuz 2024 tarihli genel kurulunda gerçekleşecek seçim kararının, mevcut Türk Futbolunun yaşamış olduğu kaos durumu içerisinde geç bir tarih olacağı kanısındayız. Konuya ilişkin olarak, hiçbir öneri almadan, hiçbir demokratik sürece ihtiyaç duymadan belirlenen bu tarihin ivedilikle 2023 - 2024 sezonunun hemen bitiminde yapılmasına ihtiyaç olduğu görüşümüzü kamuoyu ile paylaşıyoruz.

'Türk futboluna zarar verecektir'

İstanbulspor'dan yapılan açıklamada ise "Yeni sezonda her şeyden önce, Türk Futbolunun bu sezon yaşamış olduğu tüm olumsuzlukları değerlendirerek, bir daha yaşanmaması adına atılacak tüm adımlar ve kararlar önceliğimiz olmalıdır. 9 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak olan 2024 - 2025 Trendyol Süper Ligi'nin sağlıklı ve profesyonel bir şekilde ilerleyebilmesi için; tüm kurulları ile yenilenmiş ve doğru organize edilmiş bir Futbol Federasyonu'na ihtiyaç duyduğu bir gerçektir. Türkiye Futbol Federasyonu'nun aynı anlayış ve aynı tutumla 18 Temmuz 2024 gibi bir tarihe kadar daha yönetilmesi Türk futboluna sadece zarar verecektir. 18 Temmuz tarihinin bir an önce öne çekilmesi hususunun değerlendirilerek, doğru zamanlama ile önümüzdeki sezon Futbolumuzu yeniden hak ettiği konuma taşımak gayesi ve inancı şu an Türk Futbolunun tüm dinamiklerinin önceliği olmalıdır" denildi. 

Beşiktaş seçik tarihinin duyurulmasından kısa bir süre sonra kararı tepki göstermişti. Siyah-beyazlı kulüp, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Türk futbolunun tüm hatlarıyla kaos yaşadığı, yeni ve yıpranmamış bir yönetime ivedilikle, en çok ihtiyaç duyduğu dönemde 2024-2025 sezonunun başlamasına birkaç hafta kala 18 Temmuz tarihinde seçime gitmek Türk futboluna faydadan çok zarar getirecektir" ifadelerini kullanmıştı. 

"Futbol'dan anlamadıklarının ispatı"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da dün Süper Kupa maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında kararı "18 Temmuz'da TFF seçim yapacakmış. Gerçekten futboldan hiç anlamadıklarının bir ispatı daha. Kendilerine göre akıllıca bir plan. Futboldan niye anlamıyorlar? 18 Temmuz geldiği zaman bazı playoff maçları başlamış olacak. Yeni yönetim sezon için planlama yapamayacak, hakemler hakkında tasarruf alınamayacak. 18 Temmuz'dansa hiç yapmamak daha iyidir. Akıllıca, niye? Ligler biter, gerginlik söner, millet tatile gider, EUR0'dan iyi sonuç alırız ve bir şekilde devam ederiz. Aday olmayacağız demiyorlar. Kulüplerin ziyadesiyle istediği TFF'nin devam etmemesi" ifadelerini kullanmıştı.