10 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.08.2024 11:59 | Son Güncelleme: 09.08.2024 14:13

The Telegraph yazdı: Olimpiyat madalyaları 1 haftada bozuldu

Paris 2024 Olimpiyat madalyalarının kalitesi sadece bir hafta içinde gözle görülür şekilde bozuldu. The Telegraph, madalyaların düşük kalitesinin sosyal medyada eleştirildiğini yazdı
The Telegraph yazdı: Olimpiyat madalyaları 1 haftada bozuldu

ABD'li kaykaycı Nyjah Huston, Paris'te kazandıktan sadece bir hafta sonra madalyasının belirgin bir şekilde bozulduğunu açıkladı. Huston, Instagram'da yayınladığı videoda "Bu Olimpiyat madalyaları yepyeni olduklarında harika görünüyorlar. Ama biraz terli cildimde beklettikten ve hafta sonu arkadaşlarımın takmasına izin verdikten sonra..." dedi ve hasarı göstermek için kamerayı madalyaya yakınlaştırdı.

'Savaşa gidip dönmüş gibi görünüyor'

Huston madalya toplamaya yabancı değil; X Oyunları'nda 12, Dünya Şampiyonaları'nda ise altı kez altın madalya kazandı. Ayrıca her iki yarışmada da dokuz gümüş ve dört bronz madalyası var. Huston "[Olimpiyat madalyaları] görünüşe göre düşündüğünüz kadar yüksek kalitede değiller. Kaba görünüyor. Bilmiyorum, olimpiyat madalyaları, kaliteyi biraz yükseltmeliyiz. Madalya savaşa gidip dönmüş gibi görünüyor" dedi.

Madalyada Eyfel'den parça var

Gümüş ve bronz dahil olmak üzere bu olimpiyatlarda verilen her madalya, Paris'in simge yapısındaki yenileme çalışmaları sırasında korunan Eyfel Kulesi'nin bir parçasını içeriyor. Her bir madalyanın ortasında 18 gramlık bir altıgen yer alıyor ve arka yüzünde zafer tanrıçası Nike bulunuyor.

Paris Darphanesi olimpiyatlar için 2.600 ve Paralimpik Oyunları için 2.400 olmak üzere toplamda 5.000'in biraz üzerinde madalya üretti. Her biri yaklaşık 530 gr ağırlığında olan madalyalara lüks marka Chaumet tarafından kutu tasarlandı. Paris Oyunları'ndaki madalyaların büyüklüğü dikkat çekmişti, ancak Londra 2012'den bu yana her yaz oyunları madalyasının genişliği tam olarak 85 mm olacak şekilde boyutlandırma standartlaştırıldı.