19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.03.2023 16:24 | Son Güncelleme: 07.03.2023 17:06

Trabzonspor'dan istifa eden Abdullah Avcı'nın yerine kim gelecek?

Olağanüstü kongreye giden Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı görevinden ayrılma kararı aldı. Tecrübeli teknik adamın yerine gelecek isim henüz açıklanmasa da Sergen Yalçın ihtimali konuşulmaya başladı
Trabzonspor'dan istifa eden Abdullah Avcı'nın yerine kim gelecek?

Trabzonspor'da Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun istifa kararının ardından bordo mavili ekipte, teknik direktör Abdullah Avcı'dan istifa kararı geldi. Avcı yeni yönetimin önünü açmak için görevinden istifa etme kararı aldığını belirtti. İstifa kararını ve yerine kimin geleceği konusunda ise Sergen Yalçın iddiaları sürüyor. Ağaoğlu'nun istifasının ardından göreve vekalet eden asbaşkan Ertuğrul Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

Yerine kimin geleceği merak ediliyor?

Bordo-mavili taraftarlar, Abdullah Avcı'nın istifası sonrası takımın başına kimin geçeceğini düşünürken bir iddia ortaya atıldı. Avcı'nın istifanın ardından seçime kadar geçici başkan olarak devam eden asbaşkan Ertuğrul Doğan, Sergen Yalçın ile görüşecek. Süper Lig'de son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran ve görevinden ayrılan Sergen Yalçın'ın Trabzonspor'un iyi bir teklif yapması halinde görevi kabul edebileceği öne sürüldü.

Tazminat talep etmedi

Başkan adayı Ertuğrul Doğan ile görüşen Avcı, herhangi bir tazminat talep etmedi. Avcı'nın sezon sonuna kadar olan hak edişlerini alacağı öğrenildi.

Abdullah Avcı kimdir?

Abdullah Avcı, futbola Vefa'da başladı. Sırasıyla Fatih Karagümrük, Rizespor, Kahramanmaraşspor, Bakırköyspor ve Kasımpaşa'da oynadıktan sonra en uzun süre futbol oynadığı ve takım kaptanlığı yaptığı İstanbulspor’a transfer oldu. Abdullah Avcı, en üst teknik adamlık lisansı olan Pro-Lisansa sahip. 

10 Kasım 2020'de Trabzonspor ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayan Avcı 27 Ocak 2021'de Trabzonspor ile 2020 Türkiye Süper Kupası'nı kazandı. 30 Nisan 2022 tarihinde Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak 2021-2022 sezonunun bitimine 3 hafta kala Türkiye Süper Ligi şampiyonluğunu kazandı.