20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.07.2024 16:07 | Son Güncelleme: 30.07.2024 16:41

Türkiye-Dominik Cumhuriyeti maçı öncesinde Lisvel Eve doping nedeniyle diskalifiye edildi

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Hollanda maçı sonrası rakibi olan Dominik Cumhuriyeti'nde doping kullanımı nedeniyle en önemli oyuncu olarak görülen Lisvel Eve diskalifiye edildi. 32 yaşındaki milli voleybolcu yerine ise rezerv oyuncu olarak yer alan Geraldine Gonzalez girdi
Türkiye-Dominik Cumhuriyeti maçı öncesinde Lisvel Eve doping nedeniyle diskalifiye edildi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadelede eden A Milli Voleybol Takımı, ilk maçında Hollanda ile karşı karşıya gelmişti. Takım, 2-0 geriye düştüğü mücadelede rakibini 3-2 mağlup ederek olimpiyatlara galibiyetle başlamayı başardı. A Milli Voleybol Takımı,1 Ağustos tarihinde saat 10.00'da Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek. Dominik Cumhuriyeti Kadın Milli Voleybol Takımı’nın kadrosunda yer alan Lisvel Eve'in doping testi pozitif çıktı.

Testin pozitif çıkması ardından diskalifiye edildi

İkinci maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan milli takım karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlarken, 1 Ağustos'ta oynanacak mücadele öncesi Dominik Cumhuriyeti’nde doping skandalı yaşanıyor. Dominik Cumhuriyeti Kadın Milli Voleybol Takımı’nın Paris 2024 kadrosunda yer alan orta oyuncu Lisvel Eve, doping testinin pozitif çıkmasının ardından Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndan diskalifiye edildi. Kadrodan çıkarılan Lisvel Eve’nin yerine kadroda rezerv oyuncu olarak yer alan Geraldine Gonzalez girdi. Lisvel Eve ise doping sebebiyle 4 yıl voleyboldan men cezası yiyebilir.

'Benim gözümden kaçtı'

Eve, karar sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bu son derece üzücü bir durum, kendimle ilgili çok kötü ve hayal kırıklığına uğradım, daha önce araştıramadığım için benim gözümden kaçtı, vücudumdaki sıvı tutmayı kontrol etmek için kullandığım (furosemid) ilaç son VNL'de doping testine takıldı.