20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.12.2023 04:30 | Son Güncelleme: 29.01.2024 13:47

Türkiye’den gitti, Fransa’yı sarsıyor: Felsefeci Farioli

Nice’in başına geçmeden önce Süper Lig’de Fatih Karagümrük ve Alanyaspor’u çalıştıran İtalyan Farioli’nin alışılmadık bir kariyeri var. Floransa Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunu olan hoca, futbolculuktan değil kaleci antrenörlüğü ve analistlikten geliyor
Francesco Farioli
Francesco Farioli

Liam Tharme / The Athletic

Ligue 1’de her sezon bir sürpriz takım vardır. Bu sezon sıra Nice’te. Gözü pek bir küçük takım hikayesi mi? Tam olarak böyle diyemeyiz. 2019’da İngiliz milyarder Sir Jim Ratcliffe’e ait INEOS şirketinin aldığı Nice Ligue 1’de üst üste 22. sezonunu geçiriyor. Üstelik sekiz yıldır ligi ilk dokuzda bitiriyorlar. Ancak bugüne kadar ciddi bir şampiyonluk mücadelesine girememiş, Avrupa’da da başarı elde edememişlerdi.

Nice, Akdeniz kıyısındaki Fransız Rivierası’nda hem Fransa liginde hem Avrupa’da kendisinden daha köklü tarihe ve büyük başarılara sahip Marsilya ve Monaco ile beraber anılıyor.

Ancak bu sezon işler değişebilir. Paris Saint-Germain’in hemen gerisinde, ikinci sıradalar. İlk 12 maç itibarıyla Avrupa’nın beş büyük ligindeki en iyi savunma takımı onlardı. Sadece dört gol yemişler ve dokuz maçı gol yemeden tamamlamışlardı. (Oksijen’in notu: 13. maçta da Toulouse’u 1-0 yenip, ardından Nantes’a 1-0 mağlup oldular). Ligue 1’de kendi ceza sahasında rakibin topla oynamasına en az izin veren ekip durumundalar. İlk 13 maçta geriye bile düşmediler.